YouTube'da sayım hatası tartışmaları...

YouTube'da yaşanan bu küçük probleminin kaynağı daha büyük bir problem olabilir mi?

YouTube'da sayım hatası!

Eğer yakın zamanda YouTube'u ziyaret ettiyseniz gösterim rakamlarının artmadığını siz de fark etmiş olabilirsiniz. Tüm videolar için geçerli olmasa da bazı videolar belirli bir gösterim sayısından sonra rakamı artırmayı kesti. YouTube'dan Michelle Schlachta'nın konuyla ilgili yaptığı resmi açıklamaya göre bu sorun ilk olarak Cuma günü bazı videolarda görünmeye başladı ama kısa sürede bu sorundan etkilenen videoların sayısı arttı.

Schlachta, video gösterim rakamlarının donmadığını, sadece olması gerekenden çok daha yavaş güncellendiğini belirtti. Konuyu bazı kullanıcıların kendi video gösterim sayılarının artmadığı şikayetleri üzerine fark ettiklerini söyleyen Schlachta, sorunun kaynağını tespit etmek için çalışmaların devam ettiğini de sözlerine ekledi.

Bu sorun çok önemli değilmiş gibi görünse de, her gün yüzlerce yeni videonun eklendiği ve milyonlarca ziyaretçiye hizmet veren YouTube'un yazılımında çok daha önemli bir sorun olduğu ve bu sebeple gösterim adetlerinde bir problem yaşandığı iddia ediliyor.

Okuyucu Yorumları