YouTube'da yasaklar ve kurallar...

1 yıldır YouTube'daki bir videoyu kaldırtamıyoruz. Peki YouTube'un yayınlama ve silme şartları ne?

YouTube neleri siliyor?

Dünyanın en büyük video paylaşım sitesi olan YouTube, içerikle ilgili düzenlemelerini netleştirdi. Kullanıcılar ne yayınlarsa silinir, hesapları kapatılır, işte bunlar aydınlatıldı. Aslında şartlar gayet basit, kullanıcılar başka insanların özel hayatlarını ortaya koyan videoları YouTube'a yüklememeliler. Bu tür videolar kullanıcılar tarafından büyük olasılıkla YouTube'a şikayet ediliyor. YouTube çalışanları da işaretlenen videoları 7 gün 24 saat inceleyerek kurallara aykırı olup olmadıklarını belirliyorlar.

YouTube'un açıklamasına göre seks, çıplaklık, ırkçı söylevler, kanlı, sarsıcı, rahatsız edici içerik, tehlikeli veya yasa dışı hareketler, telif hakları yasası ihlali, çocukları içeren uygunsuz içerik yasak. Yasaklara en son eklenen ise insanların özel hayatına müdahale eden videolar oldu.

YouTube'un kendi açıklamasıyla devam edelim...

Paylaşmamanız gereken bilgiler!

Paylaşmamanız gereken bilgiler!
YouTube'da kendi güvenliğiniz için de bazı şeyleri paylaşmamalısınız

İşte YouTube açıklaması: "Kaydettiğiniz bir video'daki insanların kimliği teşhis edilebiliyorsa ve filmlerinin çekilmesine müsaade etmemişlerse sizi şikayet edebilirler. İşte bu yüzden insanların adres, telefon numarası, kredi kartı bilgileri paylaşılmamalı. Kullanıcılarımızı güvenli tutma konusunda ciddiyiz ve buna uymayan hesapları kapatırız."

Bununla birlikte insanları taciz etmek de yasak. Yapılan yorumlardan bir başka kullanıcının hesabındaki kişisel özellikleri kopyalamaya, ismine benzer isim almaya kadar yasak listesi oldukça uzun. Kavga ve hakaret amaçlı, videolar da yasak. Amaç sadece video yükleyenleri değil, yorumcuları da denetlemek.

Okuyucu Yorumları