YouTube'dan akıl almaz bir haber daha!

YouTube'a, sadece tek bir dakika içinde kaç saatlik video yüklendiğini duyunca inanamayacaksınız!

YouTube'dan akıl almaz haber!

YouTube'suz bir interneti düşünmek bile günümüzde çok zor. Site bundan tam sekiz yıl önce hayata merhaba demişti. Ortaya çıkışından çok kısa bir süre sonraysa Google, tam 1.16 milyar dolar karşılığında YouTube'u satın almıştı. Dönemi için büyük bir para gibi gözüken miktarsa, öyle görünüyor ki çoktan kendisini amorti etmiş durumda.

YouTube'un kendi resmi blogundan yapılan bir açıklamaya göreyse, günümüzde siteye, her dakika 100 adet video yükleniyor. İşi biraz matematiğe vurmak gerekirse, YouTube her dakika 6.000 saatlik yeni video içeriğine kavuşmuş oluyor. 2013 YouTube için çoktan kilometre taşı olmayı başardı. Google'ın Mart ayında yaptığı açıklamasına göre site bir milyar ziyaretçiyi bünyesinde barındırıyor. Yetmezmiş gibi Mayıs ayı içerisinde, ücretli kanal üyeliğini de hayata geçireceğini beyan eden site, şimdi video yüklenme rekoru ile karşımıza çıktı.

Yine de son dönemde Google ve YouTube için her şey mükemmel gidiyor demek yanlış olur zira firma, Microsoft ile anlaşmazlık içerisinde ve son olarak Windows Phone'dan YouTube desteğini çekeceğini belirtmiş durumda. Microsoft ise sorunu çözmek için Google'dan YouTube'un API'lerine girebilmek için tam yetki istiyor.

Okuyucu Yorumları