YouTube'dan beklenmedik bir özellik

YouTube'daki videolara "gizleme" özelliği geliyor! Peki ama neyi gizleyeceğiz?

YouTube neyi gizliyor?

YouTube bir süredir sessizdi. Belli ki bu sessizliğin arkasında üzerinde çalıştığı yeni "blur" yani bulandırma sistemi bulunuyormuş...

Google tarafından ortaya atılan fikirle birlikte, YouTube üzerinden yayınlanan videolardaki yüzler, artık istenildiği taktirde sansürlenebilecek. Özelikle protesto ve kendini rahatlıkla ifade etme zorluğu çeken insanlar için özel olarak hazırlanan sistem, yakın zamanda devreye girecek.

Bir süredir dünya çapındaki benzeri video paylaşım sistemleri üzerinde araştırma yapan YouTube, hiçbir sitede kimlik gizleme opsiyonu olmadığını gördü. İnsan hakları kampanyaları başta olmak üzere, istediklerini dile getirmekte zorlanan insanlar için hazırlanan sistem, hali hazırda bulunan YouTube penceresine eklenecek "Blur All Faces" kutusu ile kullanılabilecek.

YouTube'dan yapılan açıklamaya göre bu yeni sistem sadece politik davalarla ilgili koruma sağlamakla kalmayacak. Aslında görülmemesi gereken vahşet içiriklerinin rahatlıkla kapatılabilecek olması ya da içerisinde çocukların bulunduğu ve bir anda gözler önüne serilmemesi gereken video'ların da bu sistem ile çok daha kullanışlı bir hale getirileceğine inanıyor.

Blur All Faces halen yüzde yüz oranında tamamlanmış değil ama yakın bir zamanda tam anlamıyla kullanıma açılması bekleniyor.

Okuyucu Yorumları