YouTube Gece Modu Nasıl Açılır?

YouTube, uzun zamandır beklenen Gece Modu özelliğini, yeni tasarımıyla birlikte hizmete sunuyor. Ama özelliğe ulaşmak için biraz uğraşmanız lazım!

YouTube için "Karanlık" dönem başladı!

YouTube, uzun zamandır konuşulsa da bir türlü hayata geçemeyen "gece modu" özelliğini, gizli de olsa kullanıma sundu. Üstelik bu özellikle birlikte, ufak tefek arayüz iyileştirmeleri de söz konusu.

Gece modu, ekrandaki beyaz kısımları karartıyor ve geceleri, loş ortamlarda gözü yormayacak siyahla değiştiriyor. Başka bir deyişle, pek çok uygulamada gördüğümüz "karanlık tema" ya da "Gece modu" artık YouTube'da da kullanılabiliyor.

Yeni tasarıma göz gezdirmek için, "youtube.com/new" adresini ziyaret etmeniz yeterli oluyor. Ama sadece gece modunu açmak için biraz uğraşmanız gerekiyor.

YouTube Gece Modu Nasıl Açılır?

Chrome kullanıcıları, YouTube sayfasını açtıktan sonra CTRL + SHIFT + I tuşlarına basarak geliştirici panelini açmalı. Buradan Konsol sekmesine gelip ilgili alana aşağıdaki satırı yapıştırmalı:

document.cookie="VISITOR_INFO1_LIVE=fPQ4jCL6EiE"

YouTube sayfasını yenilediğinizde, profil simgenize tıklayarak buradaki yeni "Gece Modu" seçeneğini açabilirsiniz.

Eğer Firefox kullanıyorsanız, yine CTRL + SHIFT + I tuş kombinasyonunu kullanacaksınız ancak bu kez, "allow pasting" komutunu girmeniz gerekecek. Ardından, yine yukarıdaki satırı ekrandaki alana yapıştırmanız yeterli.

Gece modu, sadece ekranı karartmakla kalmıyor, bazı simgeleri büyütüp bazı tasarım detaylarını da değiştiriyor.

Okuyucu Yorumları