YouTube, 2017 yılında kullanıma sunduğu mobil uygulamasını tamamen kaldıracağını açıkladı

Youtube'un yaklaşık 5 yıl önce kullanıma sunduğu YouTube Go uygulaması, çok kısa bir süre sonra tamamen tarih olacak. Resmi açıklama yapıldı...

YouTube Go uygulaması için yolun sonu göründü

YouTube Go, Ağustos ayında kullanımdan kaldırılıyor. YouTube ekibi, esas olarak yıllar içinde gereksiz hale geldiği için bu YouTube uygulamasını kullanımdan kaldıracağını duyurdu.

YouTube, Go uygulamasını bağlantının sorunlu olduğu, mobil veri kullanan, düşük kalite telefonlar kullanan kullanıcılar için geliştirmişti. Ekip, Go'nun 2016'da piyasaya sürülmesinden bu yana YouTube'un ana uygulamasında bir dizi performans iyileştirmesi yaptığını ve artık böyle bir uygulamaya ihtiyaç duyulmayacağını söylüyor.

YouTube Go, beta sürümünden çıkıp 2017'de kararlı sürümüyle indirmeye sunulmadan önce ilk olarak Hindistan ve Endonezya'da kullanıma sunulmuştu. 2018'de 130'dan fazla ülkede kullanıma sunuldu, böylece daha fazla kullanıcı 10 MB'lık uygulamayı indirdi.

Şimdi artık bu uygulamaya veda etme zamanı geldi. Bu gelişmenin, günün birinde Android Go'nun da iptal edileceğine dair sinyaller vermekte olup olmadığı tartışılıyor. Android platformu da zamanla düşük kaliteli cihazlarda verimli çalışacak hale getirilebilir.