YouTube İstemeden Alex Jones'u Savundu

Alex Jones'un komplo teorilerine cevap olarak hazırlanan bir video YouTube tarafından otomatik olarak kaldırıldı!

YouTube, masum videoyu kaldırdı

YouTube kazara gerçekleşen video kaldırma olaylarını azaltmaya çalışıyor, ancak görünüşe bakılırsa platform hala mükemmel olmaktan uzak. Şirket, Alex Jones'un (şu an geri çektiği) Sandy Hook katliamının gerçek olmadığını iddia eden videosuna cevap olarak hazırlanan bir videoyu kaldırdı. Bu cevap videosu Media Matters adlı grup tarafından hazırlanmıştı, ve Alex Jones'un asılsız iddialarına cevap vermeye çalışıyordu.

YouTube, Media Matters'ın yanlış bir şey yaptığından bahsetmese de, kanala gönderilen otomatik metinde videonun "tehdit, taciz, zorbalık veya gözdağı" içerdiği yazıyordu. YouTube ayrıca kanala birinci vurgununu uyguladı. Aynı anda üç adet aktif vurgun, bir kanalın tamamen kapatılmasına sebep oluyor.

YouTube, Guardian tarafından videoya ne olduğu sorulduğunda derhal üzerindeki yasağı kaldırdı ve tekrar yayına koydu. Şirket yaptığı açıklamada "çok fazla video" ile yüzleştiklerini ve bazen "yanlış kararlar" aldıklarını söyledi. Platform, videonun tam olarak neden kaldırıldığını ve kim tarafından ne sebeple işaretlendiğini açıklamadı, ancak tahminlere göre cevap videosunda Jones'un videolarından parçalar olduğu için algoritma otomatik olarak işaretlenmiş olabilir.

Kısacası, YouTube'un komplo teorilerine karşı aldığı önlemler, bu videolara cevap olarak hazırlanan videoları da hedef alabiliyor. Böyle bir açık, işaretleme algoritmasının farklı görüşlere ait kişiler tarafından kötüye kullanılabileceği anlamına da geliyor. YouTube'un derhal bu soruna bir çözüm bulması bekleniyor.

Okuyucu Yorumları