YouTube Kids 10 milyon indirmeye ulaştı!

Çocuklara yönelik içerik sunan YouTube Kids uygulaması, bir kilometre taşını geride bıraktı!

YouTube'dan bir başarı daha

Yayınlanan yeni istatistikler, YouTube üzerinde yer alan çocuk videolarındaki büyümenin altını çiziyor. Google'ın sahip olduğu video devi, 10 ay önce Şubat ayında kullanıcılara sunulan YouTube Kids uygulamasının 10 milyondan fazla kez indirildiğini açıkladı.

Android ve iOS cihazları için ücretsiz olarak indirilebilen uygulama gelir elde etmeye yardımcı olmak amacıyla videolar arasında reklam gösterimi yapıyor. Ancak bu durum tartışmalara neden olmuş ve çocuk savunucusu gruplar Nisan ayında Federal Ticaret Komisyonu'na şikayette bulunarak genç kullanıcılara istenmeyen reklamların gösterilip gösterilmediğinin araştırılmasını istemişti.

YouTube bu girişimler sınucunda uygulamayı daha aile dostu hale getirmek için çalışmalarını hızlandırmış ve Ekim ayında, ebeveynlerin uygulamada daha iyi gezinmesini sağlayan bir dizi yeni özellikler getirmişti. Popüler video platformu değişikliklerin kullanıcı geribildirimlerine bağlı olarak şekillendirildiğini söylüyor.

Bu başarının üzerine YouTube, uygulamanın İngiltere & İrlanda, Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda'yı kapsayacak şekilde genişletileceğini açıkladı.

Okuyucu Yorumları