YouTube, Material Design'la yenileniyor!

Google'ın tasarım dili Material Design, nihayet YouTube'un görünümünü de değiştirdi!

İşte yeni YouTube!

Teknoloji devi Google tarafından geliştirilen tasarım dili Material Design, firmanın masaüstü ürünleri için de sunulmaya devam ederken YouTube'un da benzer bir güncelleme aldığı anlaşılıyor. Kullanıcılar YouTube'daki bu yeni tasarım güncellemesini basit birkaç işlemle kolaylıkla aktive edebilecekler.

YouTube'un Material Design'a göre biçimlendirilen ana sayfasında Arama çubuğunun artık merkezde olduğu ve 'Yükle' tuşunun da Google'ın mobil uygulamalarındaki gibi bir yükleme okuyla yer değiştirdiği fark ediliyor.

Yeni tasarımdaki en dikkat çekici ayrıntılardan bir diğeri ise Kanallar sayfasında. Söz konusu sayfanın arka plan rengi artık başlık kısmındaki dominant renkle uyumlu görünüyor. Bu bölümdeki logonun da daha önceki kare biçimli tasarımdan daha dairesel ve canlı bir yapıda olduğu anlaşılıyor.

Material Design üzerinden ayrıca Chrome kullanıcılarına özel olarak sunulan bazı ufak yenilikler de mevcut. Fakat söz konusu yenilikler ancak ABD'de ikamet eden kullanıcılar tarafından aktive edilebiliyor.

YouTube, Material Design'la yenileniyor!

YouTube, Material Design'la yenileniyor!

YouTube, Material Design'la yenileniyor!
Okuyucu Yorumları