Youtube'da Nasıl Para Kazanılır?

Youtube platformunu kullanan birçok kullanıcı para kazanabilmek için Youtube'un şartlarını tamamlaması gerekiyor.

Youtube'da Nasıl Para Kazanılır?

Dünya çapında en çok kullanılan sosyal medya platformlarının başında gelen Youtube, kullanıcılar tarafından yoğun ilgi görmeye devam ediyor. Youtube'u diğer sosyal medya platformlarından ayıran en önemli özellik kullanıcılara para kazandırıyor olması ve bilgi içerikli bir platform olması diyebiliriz. Film, video veya şarkı gibi birçok içeriğe sahip olan bu platformlarda kullanıcılar, yüklediği videolar sayesinde belirli şartlar altında ciddi paralar kazanabiliyor. Youtube platformunu kullanan birçok kullanıcı para kazanabilmek için Youtube'un şartlarını tamamlaması gerekmektedir.

Steve Chen, Chad Hurley, Jawed Karim üçlüsü tarafından kurulan Youtube, tüm dünyada ilgi çekmeye başlarken 2016 yılında Google tarafından satın alındı. Google'ın Youtube'u satın almasından sonra bu platform daha çok kitleye ulaşarak son zamanların en popüler sosyal medya platformlarından birisi haline gelmeyi başardı. Kullanıcılar, Youtube'a yüklediği film, müzik, eğlenceli ve bilgi birikimi içeren videolar sayesinde para kazanabildiğini biliyoruz. Peki, Youtube'dan para kazanabilmek için hangi şartları yerine getirmemiz gerekiyor?

Youtube Para Kazanma Şartları

Youtube Para Kazanma Şartları

Youtube'da eğlenceli videolar hazırlayarak para kazanabilmeniz mümkün. Bu platform üzerinde para kazanmaya başlayabilmeniz için öncelikle belirli şartları yerine getirmeniz gerekmektedir. İşte Youtube'da para kazanma şartları:

  • 1000 abone sayısına ulaşmanız,
  • Son 12 ay içerisinde 4000 saat izlenme süresini doldurmanız gerekmektedir.

Yukarıdaki şartları yerine getirmeniz durumunda Youtube iş ortağı programına uygun olacak ve para kazanmaya başlayacaksınız. Youtube'un son 12 ay içerisinde istediği 4000 saat izlenme süresi hizmetine hızlı, kolay ve güvenli bir şekilde tamamlamak istiyorsanız eğer Youtube izlenme süresi hizmetini kullanabilirsiniz.

Youtube Videolarından Para Kazanın

Youtube Videolarından Para Kazanın

Youtube platformu üzerinde video paylaşım sayısı ciddi olarak bir artış içerisine gerdi. Bu platform üzerinden para kazanabilmek için gerekli şartları yerine getirip Youtube iş ortağı programına alınmış olmanız yeterli olmayacaktır. Bir izleyici kitlesi elde ederek videolarınızın izlenmesini sağlamanız para kazanmaya başlayacağınız anlamına gelecektir. Videolarınıza uygun bir şekilde reklam eklemeniz durumunda da para kazanabileceksiniz. Bunun için Youtube Studio 'ya girip "içerik" butonuna tıklayın ve videolarınıza reklam eklemeye başlayın. Unutmayın ki bunun için 1000 abone ve 4000 saat izlenme süresi şartlarını tamamlayıp Youtube iş ortağı programına uygun olmanız gerekmektedir.

Kanalınızın bir kitlesinin oluşmasının istiyorsanız ünlü Youtuber'lar gibi sizde video paylaşacağınız günü ve saati sabit tutun ve sürekli bunun bilgisini takipçilerinize verin. Takipçiler ise o gün kanala gidip yeni yayınlanmış olan videoyu izleyeceklerdir. Ayrıca Youtube izlenme satın alarak videolarınızın izlenme sayısını da güvenli bir şekilde arttırabilirsiniz.

İzleyici Kitlesi Oluşturun

Youtube üzerinden para kazanma şartları ve nasıl para kazanabileceğimizi öğrendiğimize göre nasıl gerçek kazanç elde edebileceğimizden bahsedelim. YPP'ye kabul edilerek reklam alarak para kazanma fırsatı elde edebiliyoruz ancak bunun için bir izleyici kitlesine ihtiyacınız olacaktır. Yani, belirli bir kitlenin düzenli olarak videolarınızı izlemesi sonucu para kazanmayı devamlı hale getirmeniz gerekir. Başarılı bir Youtube olabilmenin en önemli kuralı kalite içeriklerdir. Kaliteli bir içerik çıkarıp kanalınıza düzenli olarak video yüklemeniz kanalın prestijini arttıracaktır. Önemli markalarla da iletişime geçerek onların ürünlerini videolarınızda tanıtabilirsiniz. Her ürün tanıtımı başına bu markalardan ücret talep edebilirsiniz.

Diğer Youtuber'lar ile işbirliği yaparak kanalınızın adını kolaylıkla duyurabilirsiniz. Bu da yeni kitle kazanmanıza olanak sağlayacaktır. Video içeriklerinize göz alıcı küçük resimler ekleyin. Youtube arama sonuçları optimizasyonu için video açıklamaların da kullanacağını anahtar kelimeleri iyi ayarlamanız gerekir. Kanalınızdaki diğer videoları tanıtabilmek için oynatma listesi ekleyin ve kanalın kapak fotoğraflarıyla bilgilerini güncel tutun. Bu yöntemleri doğru bir şekilde uyguladığınızı düşünüyorsanız yine Youtube Market üzerinden profesyonel hizmetleri kullanarak kanalınızın daha çok etkileşim almasını sağlayabilirsiniz. Hemen şimdi Youtubemarket.net adresini ziyaret ederek destek alabilirsiniz.