YouTube Önizlemeleri Tüm Kullanıcılara Açılıyor

Google, sevilen YouTube Premium özelliğini tüm kullanıcıların erişimine açtı...

YouTube'dan yeni müjde

Google, uzun zamandır YouTube kullanıcıları tarafından talep edilen bir özelliği tüm kullanıcıların erişimine açtığını duyurdu. Söz konusu özellik, YouTube Premium kullanıcılarına birkaç aydır açık olarak kullanılıyordu.

TubeFilter'a göre yaklaşık bir yıl önce ortaya çıkan YouTube özelliği olan "Gezinirken Oynat", tüm kullanıcılara açıldı. YouTube, özelliği yardım forumunda "Önizlemeler sizin video izleme tercihlerinizi daha isabetli bir şekilde yapmanızı sağlayacak ve seçtiğiniz videolarla daha uzun bir süreyle etkileşimde bulunacaksınız!" şeklinde oldukça "şirket dilinde" bir açıklama ile duyurdu. Bundan sonra tüm YouTube kullanıcıları, akıllı telefonlarındaki YouTube uygulamasında ana sayfayı ziyaret ettiklerinde ekranda video kapak görselleri yerine alyazı desteğiyle videolardan kısa önizlemeler izleme imkânına kavuşacak. Bu özelliğin altyazı desteğini daha önemli bir konuma getirdiği açık bir gerçek, bu yüzden eğer kanalınızdaki videolarda altyazılar mevcut ise bu altyazı seçeneklerini kontrol etmenizi öneririz.

Özellik, varsayılan olarak açık gelse de ayarlar menüsü üzerinden özelliği sadece telefon bir Wi-Fi ağına bağlıyken kullanmaya ayarlamak veya özelliği tümüyle kapatmak mümkün. Google ayrıca önizleme oynatımının küçük önizleme pencerelerinde kullanılmak için optimize edildiğini de belirtiyor, bu sebeple önizlemeler veri kullanımında büyük bir artışa sebep olmayacak.

Okuyucu Yorumları