YouTube, oyuncular için sponsorluk sistemini başlattı!

YouTube üzerinde en sevdiğiniz oyuncuları artık destekleyebileceksiniz!

YouTube sponsorluk sistemi başladı

YouTube, favori YouTube oyuncularınızı desteklemenize artık imkan tanıyor. YouTube üzerinde herhangi bir oyuncuyu izlemiyor olsanız bile, bu sponsorluk sisteminin gelecekte YouTube'un önemli bir parçası olması oldukça yüksek bir ihtimal.

Eğer internet üzerinde geziniyorsanız, YouTube'u muhtemelen günde birkaç kez ziyaret ediyor olabilirsiniz. Belki şirin kedileri izlemek için, belki en son popüler videoları takip etmek için. Belki de belirli kanalların hayranısınızdır ve yeni içerik geldikçe bunları hızlı bir şekilde izliyorsunuzdur. Belki de bu kişiler, zorla kazandığınız paranın bir kısmını hak ediyor olabilirler...

Kısa bir test sürecinin ardından YouTube, tüm YouTube Gaming kanallarında sponsorluk sistemini aktif etmiş durumda. Sponsorlar, beğendikleri kanalları desteklemek için ayda 4.99$ ödeyerek sadece sponsorların girebildiği canlı konuşma odalarında öne çıkmalarını sağlayan rozetler ve özel emojilere erişebiliyorlar.

Sistemin arkasındaki fikir ise içerik yaratıcıları ve hayranları arasındaki mesafeyi azaltmak. YouTube şu ana kadar sadece reklamların belirli bir yüzdesi ile içerik sağlayıcıları ve kendi gelirini sağlamaktaydı ancak artık sponsorlar, direkt olarak içerik üreticilerine destekte bulunma şansını yakalayacaklar.

Her ne kadar sponsorluk sistemi şu anda sadece YouTube Gaming kanalları için bulunsa da, diğer kanallar için de testlere başlandığı duyuruldu. Bunun anlamı da kısa bir zaman sonra oyuncu olsun olmasın beğendiğiniz YouTube içerik sağlayıcılarını destekleyebileceksiniz. Bu sistem aynı zamanda YouTube'un Twitch ve Patreon ile rekabet çabasını ortaya koyuyor.

Okuyucu Yorumları