YouTube Shorts, yakaladığı izleyici sayısıyla bir virajı daha dönmeyi başardı

YouTube'un kısa videolardan oluşan Shorts hizmeti, yakaladığı izleyici sayısı ile önemli bir virajı daha dönmeyi başardı.

YouTube Shorts bir virajı daha döndü

YouTube'un dün yaptığı açıklamada, aylık olarak giriş yapan 1,5 milyar kullanıcının YouTube'un kısa biçimli videoları Shorts'u izlediğini duyurdu.

2020 yılında piyasaya sürülen YouTube Shorts, platformun TikTok'un yükselişine verdiği yanıt olarak yorumlanabilir. O zamandan beri Shorts, öneriler de dahil olmak üzere platformda kademeli olarak gelişmeye devam etti ve şirket, örnekleme gibi TikTok'u taklit eden ek özellikler ekledi. Google'ın söylediğine göre Shorts, Nisan ayı itibariyle günde 30 milyar görüntülemeye ulaşıyordu.

YouTube bir basın açıklamasında, "Bu genişleme, platformda yeni bir trend başlattı: Çok formatlı içerik oluşturucunun yükselişi'" dedi.

Ancak içerik oluşturucuların kısa biçimli videolara yönelmesi bir tesadüf değil. YouTube, içerik oluşturucuların gerçekten bu formata yönelmesini istiyor ve bu geçişi daha çekici kılmak ve onları diğer platformlardan uzaklaştırmak için ek ödemeler sunuyor. Geçtiğimiz yıl şirket, popüler videolar yaptıklarında içerik oluşturuculara ayda 10.000 dolara kadar ödeme yapan 100 milyon dolarlık bir Shorts fonu başlattı. Ödeme tutarları, etkileşime ve izleyicilerin bulunduğu yere göre değişiklik gösteriyor.