YouTube Tam 58 Milyon Videoyu Kaldırdı!

YouTube son 3 ayda tam 58 milyon videoyu kaldırdı. Peki, bu işin arkasında ne var?

YouTube 58 milyon videoyu kaldırdı!

Sosyal medya platformları zaman zaman temizliğe gidiyor ve paylaşılmış olan bazı içerikleri yayından kaldırıyorlar. Elbette bunun sebebi, paylaşılan içeriklerin çoğunun platformun iç politikalarına uymaması, spam niteliği taşıması veya müstehcen içeriğe sahip olmalarından oluşuyor. YouTube da bu sebeplere dayanarak son 3 aydır temizlikle uğraşıyor. Ancak işini iyi yapmış gibi görünüyor ki, zira şirket son 3 ayda tam 58 milyon videoyu silmeyi başarmış.

YouTube, temizliği temmuz ila eylül ayları arasında gerçekleştirerek, büyük bir işe imza atmış. 58 milyon videonun içinde 7.8 milyon video, 1.6 milyon kanaldan tek tek temizlenmiş. Ayrıca 224 milyon yorumu da bu dönemde temizleyen YouTube, adeta tam bir bahar temizliği yapmış diyebiliriz.

YouTube, konuyla ilgili olarak yayınladığı blog yazısında, "Platformumuzdaki kötü oyunculara karşı mücadelemizde ve kötü içeriklerin görüntülenmeden önce kaldırılması için gösterdiğimiz çabalarımızda sarsılmaz olacağız," derken, daha yapmaları gereken çok şey olduğunun da farkında. "Yapılması gereken daha fazla iş olduğunu biliyoruz ve hızlı bir şekilde politikalarımızı ihlal eden içerikleri kaldırmak için insanlara ve teknolojilere yatırım yapmaya devam ediyoruz," şeklinde blog yazısını sürdüren YouTube, blog metninde bu videoların yüzde 81'inin makineler tarafından tespit edildiğini de not düşmüş. Bu arada burada önemli bir nokta: "Makineler tarafından tespit edilen videoların yüzde 74.5'i tek bir izlenme bile almadan silinmiş."

YouTube'un bu konuyla ilgili yaptığı tüm açıklamayı buradan okuyabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları