YouTube'u kapatan kapatana!

Google, Müslüman dünyasını ayağa kaldıran YouTube videosuna neden tepkisiz kalıyor?

YouTube skandalı büyüyor!

Son zamanlarda YouTube'a yüklenen, Hz. Muhammed'i asla kabul edilemeyecek bir biçimde konu alan video, müslüman ülkelerden büyük tepki görmüştü. Mısır ve Libya'da halkın ayaklanmasına neden olan 13 dakikalık video, Libya'da ABD büyükelçisi Christopher Stevens ve birkaç diğer diplomatın öldürülmesi ile de ilişkilendiriliyor.

Wall Street Journal'ın haberine göre bir kadın intihar bombacısı, videonun da etkisiyle Kabil'de 9 yabancının önünde kendini havaya uçurdu. Beyaz Saray, Google'a videoyu kaldırması konusunda uyarıda bulundu ancak Google, videonun "nefret söylemi" kurallarını çiğnemediği gerekçesiyle bunu reddetti.

YouTube'un açıklaması şöyle oldu: "İnternette yaygın bir biçimde bulunabilen bu video, açık bir şekilde kurallarımız çerçevesindedir, dolayısıyla YouTube'da kalacaktır."

Ancak Google, baskılara dayanamadı ve geçen hafta Mısır ve Libya'da videoya erişimi "geçici olarak kısıtladı". AP'ye göre Suudi Arabistan, Google'ı yerel kanunlara uymak konusunda zorlayan son ülke oldu. Bangladeş, Afganistan ve Pakistan gibi ülkelerin yönetimleri ise siteyi kendileri engellemek üzere girişimde bulundular.

Okuyucu Yorumları