YouTube'u maziye gömecek alternatifler

Online video portalı YouTube'u rakipsiz mi sanıyorsunuz? İşte size iddialı Youtube alternatifleri...

Elveda YouTube!!

Bomba etkisi yaratan filmler, TV dizileri ve spor karşılaşmaları: Hepsine birkaç fare tıklaması ile internet üzerinden ulaşmak mümkün. YouTube artık mazide kaldı – biz size tam uzunlukta hizmet sunan ücretsiz eğlence imkanlarını tanıtacağız.

Komedi, haberler, politika veya ev üretimi yaratıcı videolar – YouTube film portalı her türlü çeşitte klipi izleme imkanı sunuyor.

Ama: Filmlerin ya da dizilerin tamamını seyretmek istediğinizde YouTube sizi yarı yolda bırakacaktır. Videolar ne yazık ki sadece dakikalarla sınırlı – genellikle yasal sebeplerden dolayı değil.

Akşamınızı dolduracak bir eğlence: Online video mağazaları üzerinden canlı televizyon yayınları veya ücretsiz filmler ve diziler izlemek – netteki kaynak neredeyse sınırsız.

Size internetteki en iyi eğlence fırsatlarını göstereceğiz. İşin en iyi tarafı: Hizmetler ücretsiz.

Dipnot: Bir ADSL bağlantısına ihtiyacınız olacak – kaliteli içeriği kesintisiz olarak izleyebilmek için minimum 2 MBit/s bağlantı hızı gerekli.

Joox.net: Yüksek kalitede eğlence

Joox.net: Yüksek kalitede eğlence

Popüler sinema filmleri ve diziler en iyi kalitede – bu eğlence imkanını Joox.net sunuyor. Hizmet ücretsiz ve kullanımı çocuk oyuncağı.

Zamanında ün yapmış film klasiklerinden TV dizileri ve müzik kliplerine kadar her şey – online video mağazası Joox.net birkaç fare tıklaması ile geniş kapsamlı bir eğlence fırsatı sunuyor. Püf nokta: Hizmet, videoları YouTube'dan farklı olarak tam uzunlukta gösteriyor. Ayrıca hizmet entegre bir arayüz üzerinden çalışıyor – dağınık haldeki filmleri uzun uzun aramak artık yok. Arka plan: Web sitesi, DivX tabanlı video portalı Stage6.com'a yönelen birçok link içeriyor. Orada kullanıcılar 2 GB büyüklüğe kadar olan videoları indirebiliyor. Videolar DivX formatında sunuluyor. Dolayısıyla yayınların kalitesi son derece iyi. Dipnot: Sunulan içeriğin çoğu illegal – örneğin oyanatıcı, Simpsons – Sinema Filmi gibi güncel filmleri bile oynatıyor. Ufak bir dezavantaj daha: Çoğu yayın İngilizce dilinde sunuluyor.

Yönetmek çocuk oyuncağı
Bu eğlence portalında tema kataloglarındaki linklere tıklayarak gezinebiliyorsunuz. Bir program linkine tıkladığınız anda yayın başlıyor. Dipnot: İçeriği Internet Explorer ya da Firefox üzerinden oynatabilmek için ücretsiz DivX Web Player programını kurmanız gerekiyor.

Download: DivX Web Player

TV-Araçları: Spor, erotizm ve diziler ücretsiz

TV-Araçları: Spor, erotizm ve diziler ücretsiz

Filmler, futbol, televizyon: Ücretsiz TV kanallarındaki yüzlerce yayını direk olarak monitörünüze getiriliyor – hepsi bedava bir araç üzerinden. PayTV böylece mazide yerini alıyor.

İnternet üzerinden birçok televizyon programı bulmak mümkün – spor yayınları, TV dizileri, filmler veya erotik içerik. Seçime göre bu eğlence içeriğini P2P ağı (Peer-to-Peer ağı) üzerinden alabilirsiniz.

Futbol maçları ücretsiz – Pay-TV'ye elveda
Belli başlı ülkelerin futbol liglerini seyretmek için uygun P2P istemcisine ihtiyacınız var. Son derece pratik: Ücretsiz yazılım CoolStreaming Mediacenter, popüler istemciler olan SopCast, PPLive, TVUPlayer gibi programların düzeneğine sahip ve birkaç fare tıklaması ile sabit diskinize kurulabiliyor. Böylece gerekli istemciyi bulmak derdinden de kurtulmuş oluyorsunuz. Diğer bir avantaj: Birçok kanalı aynı arayüz üzerinden kontrol ettiğiniz için tüm İnternet-TV kanallarına birden göz atma şansınız oluyor ve böylece internetteki yayınları uzunca ve gereksizce aramaktan kurtulmuş oluyorsunuz.

Örnek: Eğer bir lig maçını seyretmek isterseniz programın menüsündeki "P2TV -> Sopcast" kısmına tıklayın. Bundan sonra istemci kendini kuruyor ve tüm ulaşılabilir TV kanallarını listeliyor. Bu listeye Çin spor kanalı "CCTV-5" da ait. Bu kanal güncel lig maçlarını ücretsiz olarak gösteriyor – şart ise sadece Windows Media Player ın kurulu olması.

Download: CoolStreaming Mediacenter

Joost: Geleceğin İnternet-TV si

Joost: Geleceğin İnternet-TV si

Tüm dünyanın Web-TV si: Ücretsiz ve her yerden ulaşılabilir. Joost'un yayın yelpazesi MTV şovlarından tutunda Guinness Dünya Rekoları kanalındaki güncel dünya rekorlarına kadar uzanıyor.

Biraz farklı bir televizyon deneyimi: İnternet platformu Joost TV programlarını istek üzerine çağırıyor. Bunu bir diğer anlamı yayınlar canlı değil. Avantaj: Bu şekilde hiçbir yayını kaçırmamış oluyorsunuz. Sitenin yayın arşivi spor yayınlarını, National Geographic kanalının doğa belgesellerini, bilim kurgu-gerilim filmlerini ve haberleri kapsıyor. Hizmet şuan beta aşamasında olduğu için sadece İngilizce yayınları gösteriyor. Programın kullanımı sizi ürkütmesin çünkü sezgilerinizle rahatlıkla halledebilirsiniz. Dezavantaj: Joost'u kullanabilmek için bir davetiyeye ihtiyacınız var.

Download: Joost

Joost: Geleceğin İnternet-TV si

Alternatif: LiveStation
Skinners tarafından geliştirilmiş olan İnterner-TV hizmeti LiveStation ileriye dönük olarak programları canlı olarak yayınlayacak. Dezavantaj: LiveStation'ı da kullanmak için programın resmi sitesi üzerinden beta testine ücretsiz olarak kaydolmanız gerekiyor.

Dipnot: Kullanıcı bilgilerinizin size ulaşması birkaç hafta sürebilir.

Sonuç: Yarının eğlencesi

Sonuç: Yarının eğlencesi

İstek üzerine yayın veya canlı olarak – İnternet kendi içerisinde hem sınırsız hem de ücretsiz eğlence kaynakları barındırıyor. Klasik televizyon seyretme eylemi birkaç sene içinde maziye karışacak – geleceğin eğlence trendi internetten seyretmek olacak.


Online video mağazası: Sınırsız film ve dizi
Kült diziler, klasikler ve komedi: Joox.net her zevke hitap edebiliyor. Ayrıca eğlence portalının kullanımı tamamen sezgisel yöntemlere dayanıyor. Yayınlar DivX formatında olduğu için gözede fazlasıyla hitap ediyor.

Pay-TV'ye elveda
Beğenilen futbol karşılaşmalarının paralı televizyonda yayınlanması hep sinir bozucu olmuştur. Artık buna son: TV araçları sayesinde lig maçlarını, ünlü filmleri ve dizileri seyretmek mümkün ve tüm bunları rahat bir arayüze sahip olan CoolStreaming Mediacenter programı ile gerçekleştirebiliyorsunuz.

Sonuç: Yarının eğlencesi

Geleceğin TV si
Kazaa ve Skype programlarının yapımcıları geleceğin televizyonunu Joost gibi harika yöntemlerle gösteriyorlar. İnternet-TV de yarının trendini görebilirsiniz; istek üzerine çağırma ve ya web üzerinden canlı olarak. Bu fırsat şimdilik sadece belli sayıda kanalla sınırlandırılıyor. Elbette yakın gelecekte program istasyonu kontenjanlarında büyük artış meydana gelecek.

Okuyucu Yorumları