YouTube'un "aile salonu" açılıyor

"Aile salonumuz vardır" ibaresi sadece ülkemizdeki restoranlarda değil, artık YouTube'ta da olacak

YouTube'da temizlik vakti

Dünyanın en büyük video paylaşım sitesi YouTube içeriğindeki tüm videoları kontrol altına almakta zorlanıyor. Sizlere daha önce de aktardığımız gibi YouTube'daki porno salgını karşısında yetkililer büyük oranda çaresiz kalıyorlar. Sonunda YouTube bu tarz içerikler ve yorumlardaki uygun olmayan metinlerden sıkılanlar için yeni bir çözüm buldu;aile salonu açmak!

Tabi ki burada bahsettiğimiz aile salonu, bizim restoranlarda gördüklerimizden biraz daha farklı. Henüz detayları tam olarak netleşmemiş de olsa YouTube'un istediği uygunsuz içerikleri otomatik olarak engelleyecek bir sistem oluşturarak ailelerin, çocukları ile birlikte endişe etmeden gezebilecekleri bir YouTube bölümü hazırlamak. YouTube yetkililerinin SafeTube adını verdikleri bu proje için ayrı bir site açmak da değerlendirilen planlar arasında.

Hazırlanacak olan yeni sistem, hem video hem de yorumları otomatik tarayarak uygun olmayanları engelleyecek. Diğer yandan ise kullanıcılara doğrudan uygunsuz içerikleri silme hakkı tanıyacak.

Okuyucu Yorumları