YouTube'un kafasını karıştıran video...

YouTube bu videoyu yayından kaldırmaya kalkıştı, ortalık karıştı. İşte o video ve yaşananlar...

YouTube'u alt eden video!

Dünyanın en büyük video paylaşım sitesi YouTube'a her dakika tam 20 saatlik yeni video ekleniyor. Her yeni eklenen videonun kurallara uygun olup olmadığını denetlemek ise YouTube'un en büyük dertlerinden biri. Bunun için özel bir sistem bile geliştiren YouTube yine de bu konuda zaman zaman hata yapabiliyor.

Son örneği ise site üzerinden 30 milyondan fazla izlenen bir videonun yanlışlıkla kullanım haklarını ihlal ettiği gerekçesi ile kapatılması oldu. Neyse ki YouTube hatasını kısa sürede fark edip videoyu tekrar yayına soktu. Bu eğer herhangi bir video olsaydı belki de çok önemli olmayacaktı. Ama bu videonun kaldırılması bir anda internet forumlarında bile tepkilere yol açtı. Peki ama neydi bu video?

İşte efsane şarkı ve yaşananlar...

İşte efsane şarkı ve yaşananlar...
Bu YouTube'ın Astley'e ikinci ayıbı oldu...

Video, daha önce şaka gibi bir telif ödemesi yaptığı ünlü şarkıcı Rick Astley'e ait olunca bu ufak hata büyük ses getirdi. YouTube bir özür mesajı yayınlayarak, bunun bir hata olduğunu ve tekrarlanmaması için çalışıldığını söyledi. Başka bir deyişle video, 20 saatlik ayrılıktan sonra tekrar sevenleriyle buluşmuş oldu.

Rick Astley'nin menejeri ise olayı "üzücü" olarak nitelendirdi. Hatırlayacağınız gibi Rick Astley'in adı daha önce de bir iPhone vakasında yine gündeme gelmişti. Aynı şekilde yazılım devi Microsoft da, internet bağlantısını torrent için harcayanlara işte bu şakayı yapmıştı...

Okuyucu Yorumları