YouTube uzun bir aradan sonra açıldı

YouTube'un videoları kaldırmasıyla YouTube yasağı sona erdi, bakalım bir daha ne zaman kapatılacak?

YouTube açıldı

Video paylaşım sitesi YouTube'dan yapılan yazılı açıklamada,"son kapatma kararına neden teşkil eden videoların incelendiği ve YouTube içerik politikasına aykırı içeriğe sahip olmasından dolayı yayından kaldırıldığı" bildirildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Son kapatma kararına neden teşkil eden videoları inceledik ve YouTube içerik politikasına aykırı içeriğe sahip olmasından dolayı yayından kaldırdık. YouTube'a Türkiye'den kısa bir süre içerisinde erişimin tekrar sağlanmasını bekliyoruz. YouTube olarak Türk kanunlarına aykırı olabilecek içeriğe ilişkin sorunları gidermek amacıyla yetkililerle işbirliğine her zaman hazırız".


Rakamlarla YouTube

Youtube, Google'ı da arkasına alarak dünyanın en büyük video portalı olmayı başarmış görünüyor. İnternet'in rating'ini belirleyen şirketler arasında önemli bir yere sahip olan Comscore Video Metrix'in Ocak ayı raporuna göre internet üzerinde izlenen 9,8 milyar videonun neredeyse 1/3'ünden fazlası YouTube'da bulunuyor. YouTube bu sayıyla diğer sitelerin arasından sıyrılarak bir rekora imza atıyor denilebilir.

Amerikalı internet kullanıcılarının 80 milyon kadarı YouTube'un takipçileri arasında yer alıyor. Fox Interactive 53,9 milyonla YouTube'un ardından ikinci sırada yer alıyor. Apple ise 8,7 milyonla listenin sonlarında...

YouTube'nun tuttuğu bir diğer kayda göre kullanıcılar YouTube'da video izlerken ortalama 109,9 dakika harcıyor. Fox'da bu süre 11,7 dakikada kalırken, Viacom 33 dakikalık ortalamayla YouTube'dan sonra ikinci sırada yer alıyor. Apple ise 21,2 dakikalık ortalamaya sahip.

Comscore'un raporundaki bir diğer sonuç da Amerikalı internet kullanıcıların %75,7'sinin 2008 yılında YouTube'a giriş yapmış olması.

Chip Online'ın Yorumu: YouTube nihayet açıldı. Daha ne kadar YouTube'u yasaksız izleyeceğimize gelince... Sanırız bir sonraki olay videonun YouTube'a indirilmesine kadar. Bu da çok uzun sürmeyeceğe benziyor.

Okuyucu Yorumları