YouTube ve Google hakkında çok sert açıklama

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın YouTube ve Google hakkındaki sözleri bu kez çok sert oldu.

Bakandan çok sert açıklamalar

Conrad Otel'de gerçekleştirilen WebStar ödül töreninde konuşan Bakan Binali Yıldırım, teknolojinin hızla geliştiğini, özellikle internet teknolojisinin önemli mesafeler kat ettiğini söyledi.

Sucuların, kurbanlık koyun satan esnafların bile internet sitesi olduğunu belirten Yıldırım, isim vermedi ama Türkiye'de yasaklanan YouTube sitesine ve sahibi olan Google'a sert tepki gösterdi. İşte Yıldırım'ın açıklamasında yer alan sert ifadeler:

"Bir site yaygara yapıyor bizi kapatıyorlar diye. Bizim kimsenin ticaretinde gözümüz yok ama bir yerde faaliyet gösteriyorsanız istediğiniz kadar büyük olun. Bırakın firmayı isterseniz dünyanın süper gücü olun. Buranının kanuna, nizamı neyse ona uymak zorundasınız. Irak işgaline vatandaş izin vermedi. Gitti başka yerden geçti. Ülke büyük olsun küçük olsun. Ülke bağımsızlığını, egemenliğini her zaman korursa o zaman haysiyetli, şerefli bir ülke haline gelir."

Kimse "istediğim gibi çalışırım" diyemez!

Kimse

Bakanın açıklamaları şu şekilde devam etti:

"Asırlar geçmiş, esaret altına girmemiş iki milletten biri Türk milletidir. Böyle bir geleneğin sahibi olan millete, gelip birisi ben istediğim gibi faaliyet göstereceğim diyemez. Kusura bakmasın. Burada usuller belli. Burada bir kötü niyet var. Artık bunu reklam aracı olarak kullanmaya başladı. Bu da canımızı sıkıyor. Başka memlekette ne yapıyorsa burada da onu yapsın. İsrail'de ne yapıyorsa burada da onu yapsın. Başka bir şey istemiyoruz. Senin büyüklüğün, kaç ülkede çalıştığın bizi hiç bağlamaz. Kurallara uyarsan başımızın üstünde yeriniz var. Çeşitli mecraları kullanarak kendi reklamlarını yapıyorlar, haksız hukuksuz kazançlarını devam ettirmeye çalışıyorlar. Bunun ardından da 'hükümet gelişimlere kapalı' diye gaz veriyorlar."

DHA

Okuyucu Yorumları