YouTube videolarını kolayca indirin

Tartışmalı video paylaşım sitesi YouTube'dan dilediğiniz videoyu kolayca indirebilirsiniz.

YouTube'u İndirin

Yaşadığımız son bir haftada, önce Türkiye erişimi engellenen ve daha sonra konulan sansürün geri çekilmesiyle erişilebilir hale gelen dünyanın en popüler video paylaşım sitesi YouTube, ziyaretçilerine birçok kategori altında milyonlarca video dosyasını izleme şansı veriyor. Dünyanın dört bir yanından kullanıcıların katkıda bulunduğu bu dev video havuzunda yer alan bazı videoları bilgisayarımıza indirmek isteyebiliyoruz fakat doğal olarak Youtube, ziyaretçilerine izledikleri videoları indirebilmeleri için herhangi bir seçenek sunmuyor. Zira videoları izleyebilmek için siteyi ziyaret etmeniz en büyük amaçları.

YouTube videolarını bilgisayarınıza indirebilmeniz için alternatif birkaç çözüm yolu geliştirildi ve bazı yardımcı yazılımlarla istediğiniz video dosyasını Flash Video formatında yani .flv uzantılı olarak bilgisayarlarınıza indirebilmeniz sağlandı. Yine indirdiğiniz bu dosyaları FLV Player adı verilen yazılımları ile izleyebiliyordunuz.

Bu yazımızda ise farklı bir yöntem kullanarak, hiçbir ek yazılım kullanmadan, YouTube'da yer alan video dosyalarını bilgisayarlarınıza AVI, MOV, MP4 veya 3GP gibi popüler formatlarda nasıl indirebileceğinizi açıklayacağız. Bu sayede YouTube'da yer alan videoları dilerseniz direkt olarak PC'nizde veya iPod ve PSP gibi mobil cihazlarınızda rahatlıkla izleyebileceksiniz.

vixy.net: Online FLV Çevirici

vixy.net: Online FLV Çevirici

YouTube'un yayınladığı Flash Video formatındaki video dosyalarını bilgisayarımıza indirebilmek için yine online bir servis olan http://vixy.net web sitesinden yardım alacağız. Vixy.net online bir çevirici olarak görev yaparak indirmek istediğimiz video dosyasını .flv formatından AVI, MOV, MP4 veya 3GP formatına çevirerek bizlere sunabiliyor. Yapmamız gerekenler video dosyasının çevirimle işlemini beklemek ve sonrasında bize verilecek olan linkten hazırlanan video dosyasını indirmek. Bu işlem için ise çok basit bir yol izliyoruz.

vixy.net: Online FLV Çevirici

Öncelikle http://vixy.net adresine bağlanın ve daha sonra YouTube'u ziyaret ederek indirmek istediğiniz videonun sayfasını ekrana getirin. Sayfa açıldıktan sonra video'nun sağ tarafındaki bilgi bölümünde yer alan "URL" kutucuğundaki web adresini kopyalayın ve direkt olarak vixy.net anasayfasında yer alan "URL" kutucuğuna yapıştırın.

vixy.net: Online FLV Çevirici

Daha sonra hemen bu kutucuğun alt kısmındaki "Converts to" açılır menüsünden videonun çevirilmesini istediğiniz formatı seçin. Son olarak "Start" butonuna bastığınızda videonun çeviri işlemi başlayacak ve vixy.net servisi YouTube'da yer alan bu video dosyasını sizin istediğiniz video formatına dönüştürecektir.

vixy.net: Online FLV Çevirici

Videolar kolayca bilgisayarınızda

Videolar kolayca bilgisayarınızda

İşlem sürerken hangi aşamada olduğunu takip edebileceğiniz bir durum çubuğu da ekrana yansıtılıyor ve ne kadar bir sürede tamamlanacağını yüzdelik oranlarla görebiliyorsunuz. Unutmayın ki bu işlem seçmiş olduğunuz video dosyasının boyutuyla bağlantılı olarak uzun veya kısa sürebilir.

Videolar kolayca bilgisayarınızda

Vixy.net belirli bir süre sonra, istediğiniz video dosyasını belirtmiş olduğunuz formata çevirmiş olacak ve dosya bilgisayarınıza indirilmeye hazır hale gelecektir. İşlem tamamlandıktan sonra yeni bir sayfa açılacak ve bu sayfada hazırlanmış olan video dosyasını indirebilmemiz için bizlere bir web adresi sunulacaktır. Yapmamız gereken tek şey ekrana gelen adrese tıklayarak videoyu bilgisayarımıza indirmek. Bu yöntemle dilediğiniz videoları rahatlıkla bilgisayarınıza indirebilir ve internet bağlantısına gerek duymadan uygun her platformda izleyebilirsiniz.

Videolar kolayca bilgisayarınızda

Okuyucu Yorumları