YouTube videolarınızdan para kazanın!

YouTube'a yüklediğiniz videolardan para kazanmak ister miydiniz? Çok yakında mümkün olabilir...

YouTube'dan para kazanın!

YouTube yeni ortaklık programında popüler videoları hazırlayanların bu videolar üzerinden para kazanabileceğini açıkladı.

YouTube blog'unda "Bir videonun para ödenmeye değer olup olmadığını izlenme sayısı, yayılma hızı, YouTube hizmet şartlarına uygunluğu gibi çeşitli faktörlere göre değerlendiriyoruz. Eğer videonuz uygun görülürse size bir e-posta gelecek. Videonuzun yanında ve kullanıcı hesabınızın çeşitli kısımlarında da mesajlar göreceksiniz" diyor.

"Enable Revenue Sharing" yani gelir paylaşımını etkinleştir mesajına onay verildiğinde YouTube bu videoda reklam yayınlayacak ve Google AdSense hesabı kurmanıza yardım edilecek. İşte böylece YouTube üzerinden para kazanmaya başlayacaksınız.

Bir noktayı da tekrar vurgulayalım, videonun YouTube hizmet şartlarına uygun olması gerekiyor. Yani internetten indirdiğiniz popüler bir müzik videosunu paylaştığınızda, telif hakkı başkasına ait bir videoyu paylaştığınız için para kazanmaya hak kazanamıyorsunuz. Bu uygulama şimdilik sadece Amerika'da mevcut olacak ama diğer ülkelerin de zamanla eklenmesi düşünülüyor. Türkiye için şimdilik üzücü bir haber ama gelecekte güzel gelişmelere kapı açabilir.

Okuyucu Yorumları