YouTube, Wikipedia'dan Alıntı Yapacak

YouTube, platformda bulunan komplo teorisi gibi videolar için Wikipedia'dan destek almaya başlıyor!

YouTube'a Wikipedia dopingi

YouTube, komplo teorileri ve yanlış bilgi yayan kanallara karşı ilginç bir önlem alıyor. Şirketin CEO'su Susan Wojcicki yaptığı açıklamada yakında komplo teorisi içerikli videolar ile birlikte konu ile ilgili Wikipedia sayfasından alıntı yapılacağını söyledi. Yeni özellik sadece bir kaç hafta içerisinde kullanıma açılacak.

"Bu yıl sahte haberler ve yanlış bilgilendirmenın yılı oldu" sözleri ile kendini ifade eden Wojcicki, örneğin NASA'nın 1969'da Ay'a ziyaretinin sahte olduğunu iddia eden videoların altında Wikipedia'dan konu ile ilgili bilimsel alıntılar olacağını söyledi. Daha da ciddi komplo teorileri üreten Alex Jones kanalı, 2012'de gerçekleşen Sandy Hook katliamı ve ölen 26 insanın sahte olduğunu iddia ediyordu. YouTube'da farklı kullanıcıların bu tip komplo teorilerine cevap videoları hazırlamaları yaygın bir gelenek, ama yanlış bilgilerin platformda gerçek gibi sunulması, platformun da sorumluluğunda olduğu için Wikipedia'dan yardım alınacak.

YouTube CEO'su ayrıca Logan Paul ve intihar ormanı fiyaskosu ile ilgili de konuştu. Paul'un da üç ihtar kuralına tabi tutulduğunu ve henüz kanalının silinmesini hak edecek son hatayı yapmadığını açıkladı.

Okuyucu Yorumları