YouTube,yeni televizyon olur mu?

Belki şu an için biraz abartılı gelebilir ama YouTube, çok yakında imkansız denilen bu işi başaracak

YouTube onu öldürecek!

2005'ten bu yana YouTube giderek hızlanan bir gelişim gösterdi. Geçen süre içerisinde kullanıcı sayısı yılda 30 milyondan, ayda 1 milyara ulaştı. İnternet videolarının yaşadığı bu gelişim, televizyonun yaşayabilme gücü hakkında da sorular doğurdu. Maliyeti yüksek olan ve başlangıç bedeli de çoğu zaman yüksek olan televizyon sektörü, herkesin yer alabileceği ve izlemesi bedava olan internet videosu ile yarışmakta oldukça zorlanıyor.

Bazı uzmanlar televizyonun geleceğinin iyi gözükmediğini söylerken, Google'dan Eric Schmidt geleceğin zaten burada olduğunu ve televizyonun geçmişin bir parçası olarak kaldığını söylüyor.

"The Telegraph"ın yazdığına göre, bir grup dijital danışman ile konuşurken gelen internet-videosu televizyonun önüne geçebilecek mi sorusu üzerine Schmidt, "Bu zaten olmuş durumda" diyerek cevap verdi. Schmidt "Bu, bildiğimiz bir şeyin yerine gelmiş olan birşey değil. Tamamen yeni olan bu şey hakkında düşünmemiz, programlamamız, yardımcı olmamız ve yeni platformlar yaratmamız gerekiyor." diyerek konuşmasına devam etti.

YouTube global içerik yöneticisi Robert Kyncl'a göre ise YouTube'u asıl farklı kılan, sitenin medyaya getirdiği etkileşim. "YouTube'un TV gibi olduğunu düşünürdüm ancak yanılmışım" diyen Kyncl, "TV tek yönlü. Ancak YouTube size cevap vermekte" diyerek açıklamasını sürdürdü.

Herşeye rağmen, bizce YouTube halen televizyonun "başında oturtma" gücüne sahip değil. Ortalama bir kullanıcının YouTube başında geçirdikleri günlük süre 20 dakika iken, televizyon başında geçirilen süre 4 saatin üzerinde.

Okuyucu Yorumları