YouTube'da "Kaybolmaya" Son Verin!

YouTube'da "Arif'in golünü araken" kendinizi başka alemlerde bulmaktan bıktıysanız, işe bu basit yöntemle başlayabilirsiniz...

YouTube'da "kaybolmaya" son

YouTube her videonun yan kısmına ve sonuna ilgili videoların linklerini yerleştirerek bizi sitede kalmaya ikna etmeye çalışıyor. Ancak bu videolar genellikle her tıkladığınızda daha tuhaf ve kötü hale geliyor, sonuç olarak en başta "sadece bir video izleyip işe koyulurum" dediğimiz YouTube ziyaretimiz bazen saatlerce sürebiliyor. Ayrıca zincirleme video izlemeye kapılan çocukların da uygunsuz videolara denk gelme ihtimali artıyor. Peki ilgili videolardan nasıl kurtulabilirsiniz?

YouTube'da

Chrome kullanıyorsanız, Distraction Free YouTube eklentisi ile bu sorunu çözebilirsiniz. Bu eklenti sayesinde sayfayı yeniden yüklemenize gerek bile olmadan ilgili videolar kısmını gizleyebilirsiniz.

YouTube'da

Daha da güçlü bir araç istiyorsanız, Chrome, Firefox veya Opera'da Magic Actions for YouTube eklentisini kurabilirsiniz. Bu eklenti spesifik olarak hangi elementleri gizlemek isterseniz onları engellemenizi sağlıyor. Yani yorum kısmını gizleyebilir ve hatta sinema modunu varsayılan hale getirebilirsiniz.

Times'dan Zeynep Tüfekçi'ye göre YouTube'un ilgili videolar algoritması izleyicileri git gide daha niş video türlerine sürüklüyor, bu da sitede bulunan en aşırıcı ve mantık dışı içeriklerin izlenmesine yol açıyor. Kimi zaman eğlence için tavşan deliğine atlamak isteyebiliriz, ama ilgili videolar çoğu zaman ekstra vakit kaybına sebep oluyor.

Okuyucu Yorumları