YouTube'dan beklenen yenilik!

YouTube, uzun zamandır beklenen yeniliği yaptı, dev internet servisine rakip oldu!

YouTube'dan beklenen yenilik!

Google sonunda Twitch'e cevap vermeyi planlıyor ve bunun için YouTube Gaming'i kullanmayı planlamakta.

Bu yaz devreye girecek olan YouTube Gaming, oyuncular için üretilmiş olan bir uygulama ve internet sitesi. Yeni hizmet, popüler YouTube yayıncısı Pewdiepie gibi "Let's Play" videoları ve oyun rehberi videolarında uzmanlaşmış olan ortaklarının başarılarından faydalanmak istiyor. Öyle ki, YouTube Gaming'in Twitter tanımlaması bile "Let's Play" olarak gözükmekte.

YouTube'un yeni bölümünün duyurusu, şu Tweet'le yapıldı: "sizleri, sizi ilgilendiren oyunlara, topluluğa ve kültüre bağlıyoruz – oyuncular tarafından, oyuncular için." Firmaya göre bu hizmet sayesinde kullanıcılar, "en sevdikleri YouTube Yaratıcıları ile takılabilecekler." Bir kanala üye olmanızın ardından, canlı yayın başladığı anda bir bildirim alacaksınız.

Google'ın söylediğine göre, YouTube Gaming, özellikle oyunlar ve oyuncular için yaratılmış durumda. Örneğin" 'call' kelimesini aradığınızda, oyunlarla ilgisiz önerilerle değil, Call of Duty'nin kendisiyle karşılaşacaksınız. Firmaya göre 25000'den fazla oyunun her birinin kendi sayfası olacak ve bu şekilde oyuncuların, en sevdikleri YouTube'cular ile buluşmaları daha kolay olacak.

Ayrıca, 60fps yayın ve yayınları YouTube videolarına çevirmek gibi var olan özellikler de bulunacak ve canlı bir yayının ön duyuru olmaksızın yapılmasına imkan tanıyacak. Böylelikle sürpriz canlı yayınlar ve gösterimler çok daha kolay gerçekleştirilebilecekler.

YouTube Gaming, A.B.D. ve Birleşik Krallık'ta başlamak üzere bu yaz sunulacak ve bazı yeni özellikleri E3 2015'te gösterilecek...

Okuyucu Yorumları