YouTube'dan hatalara karşı özel tim!

Google, YouTube'da çok sık yaşanan hataları önlemek için özel bir ekip kuruyor!

YouTube için özel tim!

Popüler video paylaşma sitesi YouTube, bazı videoların yanlışlıkla yayından kaldırılması sorununu düzeltmek için yeni bir ekip oluşturdu. Söz konusu ekibin bu gibi hataları önleyerek içerik oluşturucuların bu yöndeki endişelerini gidermesi bekleniyor.

Halihazırda sitede, video içeriği üreten ve videoları yaş sınırlaması ve diğer ilkelerin ihlali gerekçesiyle dondurulan kullanıcılara yönelik itiraz başvurusu formları bulunuyor. Ciddi miktarda reklam geliri elde eden yüksek profilli YouTube kullanıcılarının çoğu için, yayından kaldırılmış bir video doğal olarak istenmeyen bazı sonuçlar doğuruyor. Bu videoların daha sonra yeniden yayınlanmaya başlaması ise uzun zaman alabiliyor.

Videoların ve kanalların yayından kaldırılmasına dair politikalarıyla ilgili son zamanlarda çok sayıda soru aldıklarını belirten YouTube yetkilileri bu süreci yakından takip ettiklerini ama bazı hatalar da yaptıklarını belirtiyor. Bu hatalar yüzünden kullanıcılardan özür dileyen yetkililer süreci artık daha da yakından takip edeceklerini ve bu yıl içerisinde bazı yenilikler yapacaklarını açıkladı.

Bu doğrultuda içerik yaratıcıları ve YouTube destek ekibi arasındaki iletişimi güçlendirecek özel bir ekip kurduklarını belirten yetkililer, böylece videolar üzerinde sahte bir hak talebinde bulunan başvuruların da daha iyi tespit edilmesini umuyorlar.

Okuyucu Yorumları