YouTube'tan Hassas Konulara "Doğrulama" İşlevi

YouTube, hassas konularda insanları yanıltma ihtimalini bulunan videolarda artık bir bilgi kutucuğu gösterecek!

YouTube'tan yanıltıcı video çözümü!

YouTube, tartışmalı konularda beliren yeni bir bilgi kutucuğunu test ediyor. Kutucuk, yanlış bilgilerin yayılmasını engellemek için YouTube'un onaylı ortaklarından bilgiler gösterecek.

İlk olarak Hindistan'da ortaya çıkan işlev, İngilizce ve Hintçe dillerinde kullanılabiliyor. Firmanın Engadget'e yaptığı açıklamaya göre işlev, daha sonra diğer dillere ve bölgelere de gelecek. YouTube'a göre gerçeklik kontrolü, her videoda söylenenleri tek tek incelemeyecek. Bu insanlar için devasa bir iş olacağından, uyarı yalnızca arama sonuçlarında, yanlış bilginin yayılmasını önlemeye yönelik olarak gösterilecek.

Yeni bilgi bölmesinde kullanılacak olan makaleler, bir biçimlendirme sürecinden geçecek. Bu süreçte gerçeklik kontrolü yapanların makalelerine birkaç satır kod eklemeleri gerekecek. Böylece Google'ın interneti tarayan bot'ları, hangi iddianın kontrol edildiğini, iddianın doğru mu veya yanlış mı olduğunu kolayca görebilecek. Bu bilgiyi sunan bir makale, YouTube'un arama sonuçlarında kendiliğinden görünecek.

YouTube, son senelerde yanlış bilginin yayılmasını yavaşlatmak için birçok değişiklik yapmıştı. Firma Alex Jones gibi komplo teorisyenlerinin yükselmesine neden olduğu gerekçesiyle çok eleştirilmişti.

Okuyucu Yorumları