YouTube'un Super Chat'i Kötüye Kullanıldı

Nefret söylemiyle başa çıkmak gerçekten zor. Şimdi de YouTube'un Super Chat'i, ücretli olmasına rağmen kötüye kullanıldı

YouTube'un Super Chat'i sıkıntıda

YouTube'un ünlülerle sohbet etmeye izin veren Super Chat işlevi, kötüye kullanıma maruz kaldı. Nefret söylemleri için bir kapıya dönüşen işlev, Wall Street Journal'ın raporuna göre antisemitik (Yahudi karşıtlığı) yorumlar yapmakta kullanıldı.

Rapora göre gelişme, Pittsburgh'taki Tree of Life sinagogunda yaşanan silahlı saldırı sonrasında yaşandı ve bazı YouTube kullanıcıları, Super Chat için ödemede bulunarak aşırı sağcı ünlü YouTube yayıncısı Ethan Ralph'ın yayınında antisemitik yorumlar paylaştı.

Yorumlardan bir tanesinde şunlar söylendi:

"Sinagog saldırısının sahte bir bayrak olup olmadığını öğrenmek istiyorsanız, o ölü Yahudilerdeki şanslı Larry hayat sigortası poliçelerine bakın."

Super Chat işlevinin bu şekilde kullanılması, ırkçı söylemlerin ve diğer nefret içerikli içeriklerin her türlü mücadeleye rağmen internete sızdığını bir kez daha bizlere göstermiş oldu. Twitter, Facebook ve Google kendi platformlarını nefret söyleminden temizlemeye çalışsa da, bu konuda çok zorlandıkları açık.

Super Chat'te yaşanan sorun aslında yeni değil. Journal'a göre önde gelen aşırı sağcı ve beyaz milliyetçi isimler, bu işlevden aylardır faydalanıyor.

Super Chat işlevi Mayıs 2017'deki Google I/O geliştirici konferansında ortaya çıkmıştı. İşlev sayesinde izleyiciler, YouTube yayıncılarına ödemede bulunabiliyorlar. Tipik bir Super Chat, izleyenin mesajının üstte kalmasını sağlıyor.

Okuyucu Yorumları