Yüksek Çözünürlüklü Oyunlar için Yeni Xbox

Microsoft’un gelecek olan yeni oyun konsolu video ve oyunları yüksek çözünürlükle televizyon ekranına getirecek. Şef geliştirici J Allard, San Francisco’da düzenlenen Game Developers Conference’da (GDC), Microsoft’un bu sistemi ile video oyunlarında “HD çağını” açacağını açıkladı.

Yüksek Çözünürlüklü Oyunlar için Yeni Xbox

Konsol bunun için bir IBM işlemci ve ATI grafik chipi ile donatılacak ve Allard’ın açıklamalarına göre bu sayede saniyede bir milyardan fazla hesaplama (Teraflop) yapmak mümkün olacak. IBM Chip, farklı işlemleri aynı anda gerçekleştirmek için bir çok işlemci çekirdeği kullanabilecek.

Microsoft yöneticisi tarafından yapılan açıklamaya göre gelecek oyun sistemi ayrıca sabit bir internet bağlantısına sahip olacak ve kişiselleştirilebilecek. Xbox Live hizmeti ile sadece başka konsol sahipleri ile oyun oynanmayacak aynı zamanda oyunlarla ilgili ekstraların bulunduğu bir ticaret faaliyeti de gerçekleştirilecek. Küçük tutarlar için özel bir ödeme sistemi ile bir pazar yeri ve basit bir kullanıcı arayüzü ise konsolun satın ve televizyonun satın alınmasını sağlayacak.

Okuyucu Yorumları