HP Z2 G4 İş İstasyonu İnceleme

Yüksek performanslı bir iş istasyonu arayanların tüm beklentilerini karşılayacak HP Z2 Uzun Kasa G4 İş İstasyonu'nu inceledik.

CHIP Online Notu 90
  • Yüksek performans
  • Xeon işlemci ve Quadro grafik çözümü
  • Zengin bağlantı çeşitliliği
  • Güvenlik özellikleri
  • FUSION 360 performansı

Masaüstü bilgisayar tarafında her ne kadar oyuncu donanımları ilgi odağı olsa da, kuşkusuz bunun bir de iş tarafı var. HP ve Penta Teknoloji ortaklığıyla kurumsal tarafta üst seviye performans gösteren ve dayanıklılığı ile öne çıkan modellere ihtiyaç olurken, etkileyici genişletilebilirlik ile masaüstü bilgisayarda sunucu sınıfı güç sağlayan HP'nin bugün yakından bakacağımız bu makinesi, iş ortamının aranan taze kanlarından biri oluyor.

Cihazın tam adı HP Z2 Uzun Kasa G4 İş İstasyonu olarak geçerken, hemen kurulup kullanıma hazır gelebilmesi için kutusundan kendi klavye ve faresi ile beraber çıkıyor. Ofis ortamlarının aranan sade siyah renkli tasarımının benimsenirken, önceki nesil iş istasyonlarına göre yüzde 14 daha küçük bir form faktör yakalanabilmiş. Yeni tasarım anlayışı ile beraber ön ve yan kenarlar da yenilenmiş ve böylece cihazı taşımanız gerektiğinde bunu kolayca yapabiliyorsunuz.

Cihazın içeriğinde ise adeta yok yok. Ancak belirtmek lazım ki, bu makine, HP'nin bu alandaki giriş seviyesi modellerinden biri. HP'nin Z Masaüstü İş İstasyonları içinde hem tasarımı hem iç donanımı ile pek çok farklı model yer aldığını da belirtmekte fayda var.

HP yetkili dağıtıcısı Penta Teknoloji sektördeki 30 yıllık tecrübesi, teknolojideki uzmanlığı, operasyonel verimliliği, farklı finansal çözümleri, güçlü dağıtım zinciri ve IT altyapısı ile müşterilerine hizmetler sunuyor. Buna göre ihtiyacınız dahilinde istediğiniz çözümleri sizler için üretebiliyor.

Güçlü Donanım İle Yüksek Performans

Güçlü Donanım İle Yüksek Performans

Şimdi gelelim HP Z2 Uzun Kasa G4 İş İstasyonu'nun içeriğine.

Bilgisayarda yer alan işlemci, Intel'in 4 fiziksel çekirdek ve 8 iş parçacıklı Xeon E-2274G modeli olurken, bu işlemci 4 GHz taban frekans üretiyor. Fakat yük altında 4.90 GHz frekansa ulaşılabilirken, en iyi performansın sağlanması için anakart ile olan uyumu da düşünülmüş. HP'nin tescilli anakartı üzerine konumlanan Intel Xeon E-2274G işlemci ile yüzde 8 oranında ek performans artışı sağlanabiliyor ve böylece eski nesle kıyasla yüzde 41 gibi etkileyici bir farka ulaşılabiliyor. Bu sayede uygulamalar üzerinde güçlü performans elde edilebilirken, grafik tarafında da tercih NVIDIA Quadro P2200'den yana kullanılmış.

İş istasyonlarının aranan grafik kartlarından biri olan NVIDIA Quadro P2200, 5GB GDDR5 belleklerden güç sağlıyor ve 1280 CUDA çekirdeği içeriyor. 160-bit bellek arayüzü içeren kart, 200 GB/s'lik bellek veri yoluna sahip. Üzerinde 4 adet DisplayPort 1.4 bağlantısı bulunduran bu ekran kartı ile beraber 4K'de 120Hz'e kadar, 5K'da ise 60Hz'e kadar görüntü sağlayabiliyorsunuz. Bunlar da üst seviye görüntüde çoklu monitör kullanımı için gayet yeterli değerler.

Teknik kadronun diğer oyuncularına geldiğimizde, burada RAM hanesinin 16 GB kapasitesine sahip DDR bellekle doldurulduğunu görüyoruz. Çift M.2 depolama yuvalarından biri 256 GB kapasitesine sahip Samsung PM981A NVMe PCIe SSD içerirken, daha geniş alan ise WD Blue 1TB'lık diske bırakılmış. Böylece hem performans hem kapasite ihtiyacı karşılanıyor.

Önemli Güvenlik Seçenekleri

Önemli Güvenlik Seçenekleri

İş istasyonlarında kuşkusuz yüksek performans getiren donanım öğelerinin tercih edilmesi gerekli. Fakat işin bir de yazılım ve güvenlik boyutu var ki, bunlar da bu alan için oldukça önemli kalemler. HP Z2 Uzun Kasa G4 İş İstasyonu'nda da gelişmiş güvenlik özellikleri yer alıyor. HP Client Security Suite Gen3 ve sektörün ilk kendi kendini onaran BIOS'u olan HP Sure Start Gen4 gibi sistem korumaları yer alırken, böylece veri güvenliği ve kimlik bilgileri sıkıca korunuyor. Öte yandan kendi kendini şifreleyen isteğe bağlı sürücüleri de tercih edebiliyorsunuz. Bu şekilde, depolama cihazınız yanlış kişilerin eline geçerse bile, bilgilerinize erişilemeyeceğini bilmek oldukça iç rahatlatıcı.

Peki, işin yazılım kısmında neler var?

Autodesk'in hepimizin yakından tanıdığı ve hatta Autodesk markasının bile önüne geçmiş yazılımı olan AutoCAD ile başlayıp modelleme alanında birçok başarıya imza atmış Inventor ile devam ettiği bu yolda artık yeni nesil bir teknoloji olan Fusion 360 var. Birçok farklı özellik ve olanağa sahip olan Fusion 360 yeni nesil bir tasarım platformu.

FUSION 360 İçin Özel Olarak Tasarlandı

FUSION 360 İçin Özel Olarak Tasarlandı

HP Z2 Uzun Kasa G4 İş İstasyonu, özellikle FUSION 360 gibi programlar için özel tasarlanmış bir model. Böylece hızlı render almak beklenenden daha kısa sürerken, özellikle mühendis ve tasarımcılar bundan büyük fayda sağlayacaklardır. Bilindiği gibi bu tür istasyonlarında, CAD, CAM ve CAE gibi kısaltmalarla bilinen, Bilgisayar Destekli Tasarım, Bilgisayar Destekli İmalat ve Bilgisayar Destekli Mühendislik işleri yapılıyor ve süreçlerin hızlanması, bu kategori için fazlasıyla önem teşkil ediyor.

Hazır yeri gelmişken FUSION 360 yazılımından da bahsetmek yarar sağlayacaktır.

Fusion 360'ın tasarımcılara olduğu kadar yöneticilere de büyük faydaları mevcut. İşin yönetici boyutuna baktığımızda, endüstriyel ve mekanik tasarım ile metal işemeyi tek bir yazılımda birleştirebiliyor, kalıcı lisans kaynaklı sürüm programlarını ve veri kaybını ortadan kaldırabiliyor ve ayrıca, yüksek maliyetli CAM yazılımlarına alternatif olarak 2.5 – 3 eksen CAM projeleri ile tasarruf sağlanabiliyor.

Tasarımcılar olan faydaları ise işin tasarımından mühendislik ve analizine kadar farklı noktalarda karşımıza çıkıyor. Tasarımcılar FUSION 360 ile şekil verme ve modelleme araçlarını kullanarak tasarım fikirleri üzerine hızlıca gezinme olanağı yakalıyor; montaj oluşturma, uyum ve hareketi test etme ve sonlu elemanların analizini yapabiliyor; bileşenleri işlemek için takım yolları oluşturabiliyor ve prototip üretmek için 3B yazdırma olanağı sağlayabiliyorlar. Elbette programın daha pek çok avantajı da bulunuyor ki, endüstriyel tasarımcılar bunları çok daha iyi bilirler.

Özetle

Sonuç olarak değerlendirecek olursak HP Z2 Uzun Kasa G4 İş İstasyonu, bu alan için tasarlanmış gayet başarılı bir masaüstü bilgisayar çözümü. Detaylı olarak bahsettiğimiz gibi, kurumsal alanda çalışan, üst gömlek performansa ihtiyaç duyan ve Bilgisayar Destekli Tasarım, Bilgisayar Destekli İmalat ve Bilgisayar Destekli Mühendislik alanları için iyi bir iş istasyonu arayanlar gönül rahatlığıyla tercih edebilirler. HP yetkili dağıtıcısı Penta Teknoloji ile ulaşmak istediğiniz ürünü kolayca sitesinden temin edebilirsiniz. Özellikle FUSION 360 gibi ürünler için tam donanımlı olduğunu ve farklı donanım çözümleriyle değerlendirilebileceğinin de tekrar altını çizelim.

Daha fazla bilgi için:
[email protected]
Tel: 0850 277 0 277

Teknik Özellikler
Ürün Modeli HP Z2 G4 İş İstasyonu
Ürün Markası HP
CHIP Online Notu
90
İşletim Sistemi Windows 10
İşlemci Intel Xeon E-2274G 4.00 GHz
Çekirdek 4
Bellek 16 GB 2666 MHz DDR4
SSD Samsung PM981A 256 GB NVMe PCIe
HDD WD Blue 1TB 7200RPM
Grafik NVIDIA Quadro P2200