Yurtdışından bir siteye daha erişim kapatıldı

Bu sefer haklı: Uyuşturucu ticaretinin yapıldığı anlaşılan bir internet sitesi kapatıldı

Bir site daha kapandı

Hollanda'dan yayın yapan bir internet sitesinde bazı uyuşturucu maddelerin imalatı ve satışına ilişkin Türkçe yayınlar yapıldığı belirlendi. Antalya polisinin tespitleri sonucu mahkeme kararıyla siteye Türkiye'den erişim engellendi.

Antalya Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği ekiplerince yapılan araştırmalar sonucu, Hollanda'dan yayın yapan web sitesinde, Türkçe olarak "Esrar Yetiştirme Kılavuzu" ve "Sihirli Mantar Yetiştirme Kılavuzu" adı altında bölümlerin bulunduğunun tespit edildiği bildirildi.

Açıklamada, sitede Türkçe verilen bu tür bilgilerin yanı sıra, site aracılığıylan esrar ve ecstacy hap satışının online olarak yapıldığı da belirtildi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünün internet sitesine erişimin engellenmesi için mahkemeye başvurduğu kaydedilen açıklamada, müracaatı değerlendiren Antalya Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi'nin, siteye erişimin engellenmesine karar verdiği bildirildi.

Bu yasak aslında bir ilk

Bu yasak aslında bir ilk

Mahkemenin kararının, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığına gönderildiği ve siteye erişimin engellenmesinin sağlandığı vurgulandı.

Açıklamada, 26.09.2004 tarihinde kabul edilerek 01.06.2005 tarihinde yürürlüğe giren 5237 sayılı Türk Ceza Kanunun 188, 189 ve 190'ıncı maddelerinin içeriğine yer verildi.
İlgili yasa maddeleri şöyle:

"Uyuşturucu ve uyarıcı maddelerin ruhsatsız veya ruhsata aykırı olarak imal, ithal, ihraç edilmesi, satışının yapılması, başkalarına verilmesi, sevk edilmesi ve bulundurulması, madde kullanılmasını kolaylaştırmak için özel yer, donanım veya malzeme sağlanması ile madde kullanılmasını alenen özendiren veya bu nitelikte yayın yapılması yasaklanmıştır."

Polis yetkilileri, uyuşturucuya özendirme, imalat bilgileri ve satış yapılması gibi yayınlar yapıldığı tespit edilen bir siteye erişimin Türkiye'de ilk kez engellediğini kaydettiler.

Kaynak: Tübider

Okuyucu Yorumları