Yüzünüzü Saniyenin Milyonda Birinde Mi Tarayacak?

iPhone 8'in yüz tanıma teknolojisi, taramayı sadece "saniyenin milyonda birinde" yapıyor olabilir!

Saniyenin milyonda birinde tarama!

iPhone 8'in Eylül ayında çıkması bekleniyor ve muhtemelen birçok yeni donanım özelliği cihaza dahil edilmiş olacak. Bunların en önemli ve en çok beklenenlerinden biri yüz tanıma teknolojisi.

Korean Herald'daki yeni bir habere göre, cihazda kullanılan yüz algılama teknolojisi, kişinin yüzünü taramak için sadece "saniyenin milyonda birine" ihtiyaç duyacak.

Haberde, konu ile ilgili anonim bir kaynak gösterilmiş.

Son zamanlarda Korean Herald dahil olmak üzere birçok güvenilir kaynak, Apple'ın yeni amiral gemisi telefonunda "TouchID" parmak izi tarayıcısından vazgeçeceğini ve bunun yerine yeni yüz tarama teknolojisini koyacağını söylüyor. Yüz tanımanın Apple Pay yetkisi için de kullanılması bekleniyor. Bu doğruysa, insanların iPhone'larını kullanma şeklinde ciddi bir değişiklik yapabilir.

Ne kadar heyecan verici olsa da, yüz tanıma teknolojisinin yüz taramada ne kadar zaman harcayacağı konusunda endişeler var. Şu an zaten parmak izi tarayıcısı çok hızlı ve genel olarak bir numara kodunu girmekten daha kullanışlı.

Eğer Korean Hearld haberi doğruysa, bu konuda pek endişelenecek bir şeyimiz yok. Apple'ın Touch ID'si 2013'te ilk çıktığında tarama için bir saniye alıyordu, şu an biraz daha hızlı, ama "saniyenin milyonda biri" iddiası doğruysa, bu parmak izi tarayıcısını da katlayarak bütün endişelerimizin de yersiz olduğunu gösterecek. Gerçekte nasıl olduğunu, ne gibi avantaj ve beklenmedik dezavantajlarının olabileceğini de kendimiz denemeden bilemeyeceğiz.

Okuyucu Yorumları