Zaman kapsülünün içinden Steve Jobs çıktı!

Steve Jobs'un 30 yıl önce toprağa gömdüğü zaman kapsülü, sonunda bulundu! İşte içinden çıkanlar...

Steve Jobs'un zaman kapsülü!

ABD Aspen'de define arayan kazıcılar, çok ilginç bir hazine buldular.

30 yıl önce Aspen'deki bir konferans sonrasında 1983 yılına ait objelerin içine konulduğu bir zaman kapsülünden Steve Jobs'ın konferans sırasında kullandığı Apple marka mouse da çıktı.

Konferansı düzenleyenler uzun zamandır bu mouse'un peşindelerdi ancak zaman kapsülünü nereye gömdüklerini tam olarak tespit edemiyorlardı. Kapsülün çıkarılması ilk defa 2000 yılında gündeme gelmiş ancak yeri bir türlü bulunamamıştı. Steve Jobs'ın şöhretinin tavan yaptığı son 10 sene içindeyse, zaman kapsülü tam bir mit haline gelmiş, hazine avcıları Aspen'in her yerinde bu kapsülü aramaya başlamıştı. Zaman kapsülünün ismi de Steve Jobs Zaman Kapsülü olarak anılmaya başlanmışt.

Nihayet, birkaç gün önce bir grup arkeologla beraber arama yürüten National Geographic ekibi, hazine avcılarının da yardımıyla gömülü zaman kapsülünü bulup çıkardılar.

Kapsülün içindeki 1983 yılına ait binlerce nesne arasından Steve Jobs'ın mouse'unu bulmak kolay olmadı ancak hazine avcıları sonunda mouse da ulaşarak, onunla poz vermeyi ihmal etmediler. Mouse, geleceğe geçmişten izler bırakmak için hazırlanan zaman kapsülü projesinde davetli olarak konuşan Steve Jobs'ın konferans sırasında sunum yapmak için kullandığı bilgisayara takılı olan mouse olarak biliniyor. Zaman kapsülü içinde ayrıca o döneme ait pek çok başka nesne de bulundu. VHS kasetler, Aspen'in üç boyutlu olarak çizilmiş bilgisayar animasyonunu içeren diskler, Kodak fotoğraf makinesi veya NBC'de yayınlanan popüler bir dizinin senaryosu da bunlardan bazıları...

Okuyucu Yorumları