Zaman Tüneli uygulamaları için 5 ipucu!

Facebook'un yeni Zaman Tüneli uygulamaları hakkındaki bu 5 ipucunu mutlaka aklınızın köşesinde tutun

Zaman Tüneli için 5 ipucu!

Facebook'u kullanıyorsanız, yakın bir zamanda taman tüneli görünümüne geçmiş olma ihtimaliniz yüksek. Yeni zaman tüneli uygulamaları, Facebook Dizini'de bulunan etkinlikleri göstermenize izin veriyor. Ancak başlamadan önce bilmeniz gereken bazı gizlilik bilgisi var.

1. Hangi zaman tüneli uygulamasını hangi kullanıcıların göreceğini ayarlamak için arkadaş listelerini kullanın: Örneğin günlük yürüyüş rotanızı hangi Facebook arkadaşlarınızın bilmesi gerektiğini iyi düşünün.

2. Bir uygulamaya sadece bir kez izin verdiğinize dikkat edin: Facebook zaman tüneli uygulama dizininde bir uygulamaya tıkladığınızda, genellikle uygulamanın web sitesi ekrana gelir ve oturum açmanız istenir. Ardından uygulama onaylama sayfasına yönlendirilirsiniz. Bilgilerinizin birçok farklı yerde paylaşılması için uygulamayı sadece bir kez onaylamanız yeterli olabilir. Bu, kurulumu kolaylaştırmakla beraber, bazılarımızın kafasını karıştırabiliyor.

Etkinliğinizin internette paylaşıldığını bilin

Etkinliğinizin internette paylaşıldığını bilin

3. Etkinliğinizin internette paylaşıldığını bilin: Herhangi bir şirketin uygulamasını onayladığınızda, bu şirketin kendi sitesinde de bu bilgileri gösterebileceğini unutmayın.

4. Ayarlarınızı "Yaptıklarımın dökümü" sayfasından değiştirebilirsiniz: Herhangi bir uygulamanın gizlilik ayarlarını değiştirmek isterseniz, uygulama ayarlarını veya zaman tünelinin "yaptıklarımın dökümü" sayfasını kullanabilirsiniz.

5. Her şarkı, film, kitap vs. paylaşılır: Zaman tüneli uygulamaları, uygulamanın kendi gizlilik ayarlarında gerekli düzenlemeyi yapmadığınız sürece yaptığınız her şeyi paylaşacaktır. Bu nedenle bağlı hizmetlerde herkesin görmediği bir şey seyrederseniz, tarayıcınızın gizlilik modunu kullandığınızdan emin olun. Veya bu etkinliği görebilecek kişileri yakın arkadaşlarınızla sınırlayın.

Okuyucu Yorumları