Zaplamak onun işi

Robot teknolojisinde ilginç bir adım daha: Toshiba'dan televizyon kanalını değiştiren robot.

Zaplayan robot

"ApriPoco" adı verilen 21 cm boyundaki robot, sahip olduğu ses alıcısı ve sesi anlama yazılımı yardımıyla uzaktan kumanda ile kontrol edilen tüm elektronik cihazlarla tek başına başa çıkabiliyor. Örneğin TV'nin karşısına yerleştirilen bu ilginç robota hangi kanalın açılması istediğinizi söylemeniz, o kanalın açılması için yeterli oluyor.

Ancak işin bir de zor kısmı var: Yapması gerekenleri ApriPoco'ya öğretmek zorundasınız. Üzerindeki tuşa bastığınızda "Ne yapıyorsun?" sorusunu soran robota istediğiniz kanalı söylemeli ve bir kerelik uzaktan kumandanız ile kanalı kendiniz açmalısınız. Bu sayede robot talimatı hafızasına kaydediyor ve sonraki kanal değiştirme işlemlerini sadece sizden gelen komutlarla gerçekleştirebiliyor.

ApriPoco'nun tek yeteneği elbette ki sadece TV kanallarını değiştirmek değil. Diğer tüm elektronik cihazları da kontrol edebilen robot, sahip olduğu kamera sayesinde bulunduğu menkanda olanları izlemenize de imkan tanıyor.

Toshiba imzsını taşıyan ApriPoco şimdilik geliştirilme aşamasında. Robotun son haline ne zaman alacağı ve ne zaman piyasaya sürüleceği ise henüz belli değil.

Okuyucu Yorumları