Zararlı yazılımlar artık ona yükleniyor

Bir zamanlar virüs dendiğinde akla gelen ilk şey oydu; ama bugün durum pek öyle değil!

Bu da "virüs devrimi!"

Zararlı yazılımlar, teknoloji tutkunları olarak en çok çekindiğimiz ve bir anda tüm hayatlarımızı kabusa çevirebilecek güçte. Özellikle bilgisayar kullanıcılarının fazlasıyla çekindiği bu zararlılar, bir günvelik ve korunma sistemi üreticisinin Salı günü itibariyle yayınladığı rapora göre, artık cep telefonlarımızı da ciddi anlamda sarmış durumdalar.

"Sophos" tarafından yayınlanan "The 2013 Security Threat Report"a göre, yıllardır aramızda bulunan zararlı yazılımlar, Amerika'da bulunan PC'lere göre, Andorid işletim sistemleri üzerinde yüzde on oranında daha sık rastlanır olmuş durumda. Raporda, özellikle 2012'nin son üç ayında gözle görülür bir artış olduğu söyleniyor. Aynı süre diliminde PC platformu için artan yüzde sekizlik zararlı yazılım saldırılarına kıyasla, Android platformunda gözlemlenen rakam yüzde on olarak hesaplandı.

Amerikan akıllı telfon pazarının yüzde 52.2'sine sahip olan Android işletim sistemleri, konu hakkında zor bir dönemece gelmiş durumda. Raporda konu hakkında şu şekilde bir açıklama bulunuyor: "Bu derece büyük rakamdaki cihazın zararlı yazılımlara karşı koyması imkansız ve yetmezmiş gibi, zaralılara karşı hiçbir engel bulunmuyor. Android işletim sistemine yapılan saldırılar ise girederek artıyor."

Sophos tarafından belirlenen en bilindik zararlı yazılım saldırısı ise, Android cihaz içerisine kurulan sahte bir uygulama ile istem dışı kısa mesaj yollama. Firma tarafından zararlı yazılımlara karşı en çok riske sahip ülke yüzde 23.54 ile Hong Kong olurken, yüzde 3.81 oran ile en güvenli ülke de İsviçre olarak lanse edildi.

Okuyucu Yorumları