Zeiss lensler iPhone'lara geliyor!

iPhone'unuzla çok daha iyi fotoğraflar çekmek istiyorsanız, bu müjde tam da sizin için!

iPhone'lara Zeiss müjdesi!

Kompakt fotoğraf makinelerinin kullanımını neredeyse bitirme noktasına getiren cep telefonu kameraları, şimdi DSLR'lara oynuyor olabilir mi? Bunun cevabını gelecek aylar / yıllarda göreceğiz. Ancak ilk işaretleri şimdiden almaya başladık: Ünlü lens üreticisi Zeiss, cep telefonlarına profesyonel lensler üretecek.

Halihazırda cep telefonlarında yer alan kameraların lensleriyle de bilinen Zeiss, bunu bir adım öteye götürerek cep telefonlarına daha profesyonel imkanlar kazandırmayı hedefliyor. Aslında daha önce de Sony Xperia modelleri için harici lens geliştiren Zeiss, şimdi bu işi genele yayma niyetinde. Geniş açılı, telefoto ve makro lensleriyle ilk etapta iPhone 6 ve 6S modelleri için gelecek olan Zeiss, diğer modeller için de planları olduğunu söylüyor.

Zeiss, bu işte yalnız olmayacak. Ürettiği lensleri telefonlara sabitlemek için Exolens ile işbirliği yapacak olan şirket, böylece hem telefonun tasarımına uyacak şıklıkta, hem de sağlam yapıda ürünler geliştirmeyi hedefliyor. Bu arada Exolens'in de kendi lenslerini geliştirdiğini, fakat Zeiss'in üst gömlek lensleri karşısında zayıf kaldığını da söyleyelim.

iPhone 6/6S için ilk Zeiss lenslerini 2016'nın ortasından sonra görmeye başlayabiliriz. Bunlardan Mutar 2.0x telefoto formunda olacakken, Mutar 0.6x ise geniş açılı sürüm olacak. Öte yandan yine makro çekimler için bir model daha hazır olacak.

Okuyucu Yorumları