Zevke göre bir Windows Media Player

En çok kullanılan multimedya oynatıcılarından Windows Media Player'ın görünümünü değiştirin.

Özel WMPlayer

Bilgisayar kullanıcıları tarafından yoğun olarak kullanılan medya oynatıcılarından olan Microsoft'un geliştirdiği Windows Media Player'a biraz makyaj yapmaya ne dersiniz?

Microsoft'un ünlü medya oynatıcısı Windows Media Player'ın görünümünü değiştirmek oldukça basit. Çok farklı zevklere hitap eden Windows Media Player'ın yüzlerce yeni skin'ini kullanmak gerçekten hoşunuza gidecek. Bu makalemizde Windows Media Player'ın görünümünü nasıl değiştireceğinizi öğreneceksiniz.

Windows Media Player Türkçe

Windows Media Player Türkçe

Windows Media Player için geliştirilen pek çok skin'e internet üzerinden ulaşmak mümkün. Microsoft, kendi resmi sitesinde de farklı zevklere hitap eden pek çok skin'e yer vermiş bulunuyor.

Skin değiştirmeden önce, Windows Media Player'ın Türkçe sürümünü yüklemek için http://www.microsoft.com/windows/windowsmedia/tr/mp10/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

A'dan Z'ye pek çok skin

A'dan Z'ye pek çok skin

Windows Media Player'ı kurduktan sonra artık görünümünü değiştirmeye başlayabilirsiniz. Bunun için önce Araçlar>Karşıdan Yükle>Dış Görünümler'e tıklayın.

Bu işlemin ardından Microsoft'un resmi sitesindeki Windows Media Player Dış Görünümler bölümüne ulaşacaksınız. Bu bölümde A'dan Z'ye pek çok dış görünüme ulaşabilmeniz mümkün.

Her zevke hitap ettiğini özellikle vurgulamamız gereken Windows Media Player skin'lerinde ne ararsanız var. Age of Mytology'den Age of Empires'a, Batman Begins filminden Geleceğe Dönüş filmine kadar yüzlerce farklı skin'e bu sayfalardan ulaşabilirsiniz.

Windows Media Player'a Age of Mytology skin'i

Windows Media Player'a Age of Mytology skin'i

Şimdi bu sayfadan beğendiğiniz bir skin'i indirmeyi deneyebilirsiniz.

Örneğin Age of Mytology'nin sadece 1.52 MB yer kaplayan dış görünümünü indirmek için adres çubuğunuza http://download.microsoft.com/download/b/a/f/baf0a631-cb7d-43d0-b0d5-2bb6afca4487/Age%20of%20Mythology%20MPXP.wmz adresini girebilirsiniz. Yükleme işlemi bittiğinde yapmanız gereken tek şey yüklediğiniz bu dosyaya çift tıklamak.

Bu işlemin ardından size yeni skin'i uygulayıp uygulamayacağınız sorulacak. "Şimdi Görüntüle" butonuna bastığınızda artık Age of Mytology dış görünümüyle Windows Media Player'ı kullanmaya başlayabilirsiniz.

Klasik görünüme dönüş

Klasik görünüme dönüş

Belki de yüklediğiniz skin'den hiç memnun kalmadınız... Öyleyse memnun kalmadığınız bir dış görünümü kaldırmak ve Windows Media Player'ı tekrar eski haline getirmek isteyebilirsiniz.

Bunun için resimde de gördüğünüz "Return to Full Mode" butonuna tıklamanız yeterli. Bu şekilde Windows Media Player'ınız varsayılan dış görünümüne geri dönecektir. Artık farklı bir skin indirip zevkinizeuygun olanı aramaya devam edebilirsiniz.

Daha fazla skin

Daha fazla skin

Windows Media Player skin'lerine ulaşabileceğiniz diğer adresler ise şunlar:

http://customize.org/wmp

http://www.theskinsfactory.com/skinsfactory/?page=portfolio_view&portfolio=2&viewPage=2

http://www.nzone.com/object/nzone_nvwmp10skin_downloads.html

http://skinz.org/skins.phtml?category=23

Okuyucu Yorumları