Zindanlar ve Ejderhalar babasını kaybetti

Tüm RPG oyunlarının çıkış noktası Dungeons & Dragons'un yaratıcısı Gary Gygax vefat etti.

RPG babasını kaybetti

1974'te bir anda tüm dünyayı saran Dungeons & Dragons masaüstü oyunlarının yaratıcısı Gary Gygax, bugün Geneva gölündeki evinde vefat etti. Gygax 69 yaşında, evli ve 6 çocuk babasıydı.

Role-Playing-Game (RPG) oyunları 1974'te Dungeons & Dragons ile başlamıştı. Masaüstü oyunlarda "ortaçağ" ve fanteziyi birleştiren bu oyun bir anda tüm dünyayı sardı. Yine aynı yıl Don Kaye ile birlikte bu dünyanın kurallarını düzenleyen "Tactical Studies Rules" adlı kitapla devam etti.

1979'da kurallar ile bu fantezi evreninin birleştiği "Advanced Dungeons & Dragons" ve "Monster Manual" (Yaratık Rehberi) ile hem sevenlerini katladı, hem de evrenin sıkı kuralları ile daha sağlam bir yapıya oturttu.

Dungeons & Dragons ve masaüstü RPG'ler değişik evrenlerde tekrar hayat buldularsa da, asıl Gygax kuralları ve yapıları hemen hemen aynı kaldı. Günümüze kadar masaüstü RPG'ler evrim geçirdi ve bilgisayarlara geçti. C-RPG'ler ve günümüzün en popüler oyunları olan devasa online oyunlar (MMORPG) halen Gygax'ın kurduğu ilk Dungeons & Dragons evreninin meyveleri sayılmakta...

Okuyucu Yorumları