Zirve yine Microsoft'un Xbox'ına emanet!

Son dönemin en büyük çekişmesinde lider yine el değiştirdi... İşte listenin 1 numarasındaki isim!

Zirve yine ona emanet!

Xbox One piyasaya çıkıncaya kadar geçen sürede, Xbox 360 Amerikan pazarında 32 ay süren liderlik macerası yaşamıştı. Şimdiyse bu liderliği, Xbox One sürdürecek gibi gözüküyor.

32 ay süren birincilik tahtı, geride bıraktığımız Ekim ayında Sony tarafından ele geçirilmişti. PlayStation 3 satışlarıyla Ekim ayının en çok satan konsolu olmayı başaran firma, akabinde ürettiği PlayStation 4 ile de Kasım ayının en çok satanı olmuştu. Nitekim Xbox One'ın Kasım 22 ile yaptığı çıkışından, ay sonuna kadar geçen sürede 909.132 adetlik satışı, Sony'i yakalamaya yetmişti.

NPD'den yapılan açıklamaya göre, Aralık ayı içerisinde yapılan Xbox One satışları 908.000 adetti ve dokuz günde yaptığı satışı bir ayda geçememiş olmasına rağmen Microsoft, yine de Amerikan konsol sektöründe zirveye oturmayı başardı.

Pek tabi Microsoft'un en çok satan konsol markası olmasındaki bir diğer önemli faktör, Aralık ayı içerisinde yaptığı 643.000 adetlik Xbox 360 satışı ki bu miktar Xbox One ile birleştiği zaman pazar payının yüzde 46'sına tekabül ediyor. Pazarlama bölümünün kurumsal başkan yardımcısı Yusuf Mehdi, "Bir sonraki Xbox'larını alan ve ilk defa Xbox ailesine katılan hayranlarımızın bize olan desteğinden dolayı çok mutluyuz. Macera daha yeni başlıyor; 2014 ve sonrasında birbirinden farklı oyunlar ve eğlence platformları ile karışınızda olacağız." diyerek konsola olan yoğun ilgi karşısında teşekkürlerini sundu.

NPD'den gelen bir diğer veriye göreyse oyun severler, Aralık ayı içerisinde Xbox One konsoluna, oyunlarına ve yan ürünlerine toplamda 1.39 milyar dolar harcamışlar. Veriler içerisinde en çok satılan oyun listesinin başındaysa; Battlefield 4, Forza Motorspor 5, Dead Rising 3, Ryse: Son of Rome, Madden NFL 25 ve Call of Duty: Ghost bulunuyor.

Okuyucu Yorumları