Ziyaretçi Sayısındaki Azalma Sektörü Üzmedi

Dünyanın en büyük BT fuarı olan CeBIT, bu sene daha az ziyaretçinin ilgisini çekti.

Ziyaretçi Sayısındaki Azalma Sektörü Üzmedi

Fuarı sekiz günde ziyaret eden 560.000 kişilik kalabalık grup geçen sene ulaşılan 674.000 ziyaretçi sayısına kıyasla çok düşük.

Fuar düzenleyencileri, bu düşüşe rağmen, CeBIT’in gidişatından gayet memnunlar. Alman fuarcılık yöneticisi Ernst Raue, yaklaşık 6.600 katılımcının yüzde seksen ikisinin CeBIT fuarına önümüzdeki sene de katılacaklarını şimdiden açıkladıklarını söylüyor. Ayrıca katılımcı firmaların aldıkları siparişlerde de geçen seneye kıyasla yüzde on artış oldu.

Fuar sonrasında piyasanın daha iyi olması bekleniyor
Almanya bilişim pazarındaki firmaların oluşturduğu birlik Bitkom “Yoğunluk yerine kalite” sloganı ile hareket ediyor. Birlik yöneticisi Bernhard Rohleder, fuarın iyiliği konusunda ziyaretçi sayısının değil burada kurulan bağlantıların kalitesinin ayırt edici olacağını dile getiriyor. Araştırmalar, fuar ziyaretçilerinin büyük bir kısmının yapacakları yatırıma önümüzdeki üç ay içerisinde karar vereceklerini gösteriyor.

Irak Krizi: ABD’li ziyaretçi sayısındaki düşmenin nedeni

Fuar ziyaretçilerinin yaklaşık yüzde yirmi ikisini Almanya dışından gelenler oluşturuyor. Bu oran geçen CeBIT’lerde yüzde yirmi civarındaydı. Bu orana Doğu Avrupa’dan gelen ziyaretçiler de dahil. Ziyaretçilerin yaklaşık 18.500’ü bu bölgeden geliyorlar. Daha önceki fuarlarda ABD’den gelen ziyaretçilerin sayısı 9.000 civarında iken Irak krizi nedeniyle bu sayı 4.500’e düşmüş durumda.

Okuyucu Yorumları