Zoom, Tarihinin İlk Büyük Satın Alımını Gerçekleştirdi

Koronavirüs ile birlikte bir anda popüler hale gelen Zoom uygulaması, tarihindeki ilk büyük satın alımı yaparak, geleceği ile ilgili dev bir adım attı.

Zoom tarihinde bir ilk

Koronavirüs salgını ile muazzam bir büyüme yaşayan video konferans devi Zoom, tarihteki ilk büyük satın alımını duyurdu. Bu satın alım, platformda güvenliği güçlendirmek amacıyla gerçekleştiriliyor. Firma, güvenli mesajlaşma ve video paylaşımı hizmeti Keybase'i satın aldı ve Zoom'un son zamanlarda yaşadığı ani popülerleşme ile gerekli olan uçtan uca şifreleme ölçeğine ulaşma yolunda önemli bir adım atmış oldu.

Zoom CEO'su Eric S. Yuan, bir blog yazısı aracılığı ile bu satın alımın, firmanın "gerçek anlamda özel video iletişim platformunu oluşturmayı başarma çabasında" kilit öneme sahip olduğunu söyledi.

Sosyal mesafe poliçeleri sebebiyle bu anlaşma Zoom video görüşmeleri üzerinden gerçekleştirildi ancak satın alımın finansal şartları henüz açıklanmış değil.

Keybase satın alımı, Zoom'un video konferans platformunun güvenliğini güçlendirmek için hazırladığı 90 günlük planın gerçekleştirilen son adımı olarak karşımıza çıkıyor.

Güvenlik araştırmacıları, uygulamada bilgi hırsızlığından kötü amaçlı kod yerleştirmeye kadar uzanan bir ölçekte, pek çok farklı açık bulmuşlardı. Tüm bunlar, firmanın ürün gelişimine ara verip güvenlik açıklıklarını ortadan kaldırma çabalarını başlatmasına sebep oldu.

Zoom, Keybase satın alımının, kullanıcıların güvenliği ve mahremiyeti ile ilgili potansiyel endişeleri azaltmada firmaya yardımcı olacağına inanıyor. Yuan, uçtan uca şifreleme yapan iletişim platformlarının, kolaylıkla kullanılabilir güvenliğe sahip iletişim platformlarının, şirket ölçeğinde iletişim platformlarının bulunduğunu söylüyor. Ancak şu anda hiçbir firmanın bunların üçünü aynı anda yapmadığını belirtiyor ve Zoom'un amacının bu olduğunu belirtiyor.

Okuyucu Yorumları