Zor durumda imdadınıza yetişecek 3 boot CD'si

PC'niz açılmamakta direttiğinde, bu 3 pratik boot CD'si hemen imdadınıza yetişecek!

PC'nizi CD'den açın, kurtarın

Bir virüs saldırısının ardından bilgisayarınız açılmaz hale geldiyse bir boot CD'si tam aradığınız şey. Bu tür bir CD ile Windows'u açmaya gerek kalmadan sistemi CD'den veya USB'den başlatarak virüs taraması yapabilirsiniz. İşte zor durumlarda işinize yarayacak virüs tarama boot CD'leri:

BitDefender

BitDefender'ın masaüstü tarayıcısı ile aynı tanımlama verilerini kullanan araç, Xubuntu üzerinde çalışıyor. ISO dosyasını CD'ye yazdıktan sonra sisteminizi CD'den başlatın, virüs tanımlamalarını güncelleyin ve bir tarama gerçekleştirin.

CD'de birkaç faydalı uygulama daha bulacaksınız, bu nedenle içerisinde gezinmenizi tavsiye ediyoruz.

Kaspersky ve AVG live boot CD'leri

Kaspersky ve AVG live boot CD'leri
Kaspersky'nin başarılı masaüstü tarayıcısını boot CD'sine taşıyor

Kaspersky

Kaspersky, masaüstündeki üstün tarama performansını live CD'sinde de sunuyor. Araç, tanımlamaları güncellemeyi size hatırlatmadığından bunu kendiniz hatırlamanız gerekiyor.

AVG
Kaspersky'nin başarılı masaüstü tarayıcısını boot CD'sine taşıyor
AVG'nin live CD'si, önceki iki aracın tersine grafiksel bir ara yüz sunmuyor. Bunun yerine metin tabanlı bir ara yüz sunuluyor ancak korkmanıza gerek yok. Ara yüzün kullanımı oldukça kolay. Ok tuşlarıyla seçiminizi yapmanız ve Enter'a basmanız yeterli. Tarama yapmadan önce tanımlamaları güncellemeyi unutmayın.

AVG live CD'si hakkında daha fazla bilgi ve indirme bağlantısını bu sayfada bulabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları