Zorla değil, ama mecburi!

Eğer yeni bir Google hesabı açıyorsanız, ister istemez bu servise de üye olacaksınız...

Zorla değil, ama mecburi!

İnternetin bir numaralı ismi olan Google'da hesap açan kullanıcılar, hem Gmail ile mail hesabından faydalanabiliyor, hem de YouTube'ta kendi sayfalarını açabiliyor.

Google Plus da Google'ın yeni servislerinden biri. Kullanıcı sayısı günden güne artan Google Plus'taki kitleyi daha da genişletmek isteyen Google, yeni bir yöntem geliştirdi. Buna göre artık Google'dan hesap açan kullanıcılar, otomatik olarak Google Plus üyesi oluyor ve Google Plus'taki oluşacak profil için kullanıcılardan fotoğraf yüklemesi isteniyor.

Bu şekilde Google, kullanıcının aramalarını nasıl kişiselleştirebileceği konusunda rahatlatmış oluyor. Kullanıcının bu işlemi atlaması ve Google Plus'a üye olmaması gibi bir durum söz konusu değil.

Bu adımın amacı, tek bir Google hesabıyla tüm Google hizmetlerine bağlanmayı mümkün kılmak ve yukarıda da söylediğimiz gibi, aramaların daha kolay kişisel hale getirilmesini sağlamak. Google, bunun bir mecburiyetten çok, işleri kolaylaştıracak yeni sistem olduğunun altını çiziyor.

Yine de, geçtiğimiz günlerde yayınladığımız bu haberin altında işte bu ufak sistem değişikliğinin olduğunu söyleyenlerin sayısı da az değil...

Okuyucu Yorumları