Zorla yüklenen Windows 10'a dava açtı!

Bir kadın, Windows 10'a kendi kendine yükselmeye çalışıp, yavaşlayan PC'si için açtığı davayı kazandı!

Zorla yüklenen Windows 10'a dava açtı!

Kaliforniya'da yaşayan bir kadın, Windows 10'a kendi kendine yükselmeye çalışan bilgisayarında çıkan sorunlar nedeniyle Microsoft'a dava açtı ve kazandı.

Sausalito, Kaliforniya'da yaşayan Teri Goldstein, bilgisayarının Windows 10'u yüklemeye çalıştığı güne kadar Windows 10 hakkında hiçbir şey duymadığını söylüyor. Otomatik güncellemenin bilgisayarı yükseltmeyi başaramadığı, bunun ardından PC'nin yavaşladığı, kilitlenmeye başladığı ve günlerce kullanılmaz hale geldiği söyleniyor.

Yaşadığı sorunlar üzerine Microsoft'un destek hattını arayan Goldstein, sorunu bu şekilde çözememiş ve Microsoft'u uğradığı zararlar ve yeni PC masrafı nedeniyle mahkemeye vermeye karar vermiş. Davada Microsoft'tan 10.000 dolar tazminat kazmasının ardından firma, bir itiraz hazırlasa da geçen ay bundan vazgeçmiş.

Bu davayla birlikte Microsoft, Windows 7/8.1'li bilgisayarları Windows 10'a yükseltmeye zorlamaktan dolayı belki de ilk davasını kaybetmiş oldu. Kullanıcıların isteği olmadan Windows 10'a geçen PC'ler daha önce de gündeme gelmişti. Mayıs ayında zorla yapılan bir güncelleme, bir Twitch kullanıcısının 9 saatlik canlı yayınını kesintiye uğratırken bundan bir hafta önce bir hava durumu spikeri, canlı yayında Windows 10'a yükseltme ekranıyla karşı karşıya kalmıştı.

Microsoft şu sıralar otomatik yükseltmeyi yapacağı günü kullanıcılara önceden bildiriyor. Kullanıcı güncellemeyi bu tarihe kadar iptal etmezse, güncelleme günü geldiğinde vazgeçmenin tek yolu, son kullanıcı sözleşmesini reddetmekten geçiyor.

Okuyucu Yorumları