Zorunlu Trafik Sigortası ile Kazaları En Az Hasarla Atlatabilirsiniz

Zorunlu Trafik Sigortası ile Kazaları En Az Hasarla Atlatabilirsiniz

Zorunlu Trafik Sigortası

Her bir araç sahibi tarafından yaptırılması gereken sigorta çeşidine zorunlu trafik sigortası adı verilmektedir. Yapılması olası kazalarda karşı tarafta meydana gelen maddi hasarların karşılanması adına, bu kazalardan maddi anlamda en az hasarla kurtulmanızı sağlayacak uygulama yine bu sigortadır. Ülkemiz sınırları dâhilinde geçerli olan bu sigorta çeşidini yaptırmayan hiçbir araç trafiğe çıkamamaktadır.

Bu sigorta çeşidi sizlerin aracınızdaki hasarların değil, yaptığınız kaza sonrası hasar gören araçtaki hasarları karşılar. Sizin hasarlarınızın karşılanması ise kasko yolu ile sağlanmaktadır. 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu kapsamında her yıl bu sigortanın yenilenmesi zorunludur. İnternet üzerinde yer alan zorunlu trafik sigortası sorgulama ekranlarından sürenin ne zaman biteceği hakkında sorgulama yapabilirsiniz.

Pek çok kişi tarafından zorunlu trafik sigortası fiyat konusu merak edilmektedir. Geçmiş yıllarda primlerin yüksek olması sebebi ile eleştirilen bu sigorta çeşidi, günümüzde yapılan tavan fiyat uygulaması sayesinde daha makul fiyatlara çekilmiştir. İllere ve araçlarda var olan hasar basamaklarına göre tutarlar değişiklik göstermektedir. Sigorta kapsamındaki limitler, araçlarda meydana gelen hasarlara göre değişkenlik gösterecektir. Her yıl prim tutarları da değişkenlik göstermektedir.

Ayrıca zorunlu trafik sigortası hesaplama noktasında karşımıza kademeler çıkmaktadır. 0 ila 7 arasında var olan kademelere göre fiyat hesaplaması yapılmaktadır. Sorgulama yapılabilmesi için aracın türü, markası, modeli, hasarsızlık kademesi, plakası bilinmelidir.

Zorunlu Trafik Sigortasında Uygun Fiyatlar

Araç sahipleri tarafından ''Zorunlu trafik sigortası ne kadar?'' sorusunun cevabı merak edilmektedir. Ücretleri etkileyen çeşitli faktörler bulunmaktadır. Bu fiyatlarda basamaklar önemli olurken, 1. basamak kaza sayısı yüksek olan araçlar için uygulanmaktadır. 4. basamak yeni araç sahiplerini ifade ederken, 7. basamak uzun süredir araç kullanıp da kaza yapmamış sürücüler için belirlenen basamaktır.

Zorunlu trafik sigortası teklif almadan evvel sektörel bazda bir araştırma yapmanız gerekir. Belirleme ölçütleri de firmalar bazında değişkenlik gösterecektir. Sigortanın yenileme dönemleri geldiğinde sigorta şirketlerinden alacağınız teklifleri değerlendirmeniz, bu teklifler arasında karşılaştırma yapmanız ve en uygun teklifi veren firmadan hizmet alımı yapmanız gerekir. Zorunlu trafik sigortası ücretleri belirlendikten sonra firmalar ile anlaşma sağlanmalı ve günü geçirmeden sigorta yenileme işlemi yapılmalıdır.

Zorunlu Trafik Sigortası Hakkında Bilmeniz Gereken Detaylar

Zorunlu trafik sigortası nedir sorusunun cevabı kaza durumunda karşı tarafta meydana gelecek bedensel ya da maddi hasarların karşılanması için güvence olmaktadır. Zorunlu trafik sigortası ücretleri ödendiğinde karşı tarafta meydana gelen hasarları sigortanız ödeyecektir. Fiyat noktası dışında bilmeniz gereken bir diğer detay da ''Zorunlu trafik sigortası neleri karşılar?'' sorusunun cevaplarıdır. Trafik sigortası;

  • Maddi hasarlar,
  • Ölüm teminatı,
  • Sağlık giderlerinin karşılanması,
  • Sürekli sakatlık geçirilmesi durumunda sağlık masraflarının karşılanması gibi noktalarda teminat sağlarken aynı zamanda asistans, sigara yanığı, mini onarım ve hukuksal koruma gibi başlıklarda da ek teminatlar sunabilmektedir.

Dikkat edilmesi gereken diğer bir konu ise zorunlu trafik sigortası cezası olacaktır. Zorunlu olan bu cezayı ödemeyen araçlar bağlanmaktadır. Bu aşamadan sonra aracın geri alınması zorlu bir süreç olup, sigorta yapılmadan aracın otoparktan alınması mümkün olmamaktadır. Sigortasız trafiğe çıkan araç için para cezası, buna ek olarak aracın emniyet otoparkında kaldığı gün kadar da otopark ücreti ödenmesi gerekmektedir.

Zorunlu trafik sigortası fiyat alma veya sigorta yaptırmak için sigortaladim.com adresini ziyaret ederek siz de uygun fiyatlara trafik sigortası hizmeti alabilir, ayrıca diğer sigorta şirketlerinin karşılamalı tekliflerini de yine site üzerinden görebilirsiniz.

Bu içerik sigortaladim.com tarafından hazırlanmıştır.