Zotac: RemotePC dev kasaları bodruma yolluyor

Remote-PC: "Keşke böyle bir cihaz olsaydı" diye hayal ettiklerinizden biri daha gerçeğe dönüşüyor...

PC'den uzak PC keyfi...

Zotac firması CeBIT'te yeni bir PC türü tanıttı. Remote-PC ana masaüstü bilgisayar ve monitör veya TV gibi görüntüleme aygıtları arasında köprü görevi görüyor.

Konsept son derece basit ama bir o kadar da ilgi çekici. Resimde gördüğünüz beyaz kutucuk asıl masaüstü PC'nin tüm grafik sinyallerini topluyor. Bilgisayarın grafik sinyalleri bir ağ üzerinden (Gigabit-LAN veya n-Draft WLAN) Remote-PC'ye gönderiliyor. Remote-PC'nin kendisi bir ses kartı, birçok USB girişi, DVI çıkışı ve elbette LAN / WLAN sunuyor. Pratikte büyük ve sesli masaüstü-PC'si evin herhangi bir köşesinde durabilir. Fare, klavye ve ekran Remote-PC'ye takılıyor ve bu da gelen verileri işliyor.

Zotac'a göre bu cihaz şu an konsept olarak düşünülüyor. Remote-PC'nin ne zaman piyasaya sürüleceği veya fiyatının ne olacağı henüz belli değil.

CHIP Online Yorumu:
Büyüleyici bir konsept. Hiç o gürültülü masaüstü bilgisayarınızın bir an olsun yanınızdan kaybolmasını dilemiş miydiniz? Remote-PC ile bu mümkün. Bir ağ üzerinden besleniyor ve bir oyuncu-PC'sinin grafik verilerini işleyerek ekrana iletiyor. Tüm bunları yapmasına rağmen ebatları ufak ve fanları yok. Fare, klavye, USB bellek ve ses sinyallerini bu ufak iletici kendi başına hesaplıyor. Umuyoruz ki, bu fikre bir şans verilir.

Okuyucu Yorumları