ZTE'nin Katlanan Telefon Fikri Göründü

Katlanan telefon kervanına katılmak isteyen Çinli firma ZTE'nin planları, ortaya çıkmış olabilir!

ZTE nasıl katlayacak?

Çinli firma ZTE'nin yeni patent başvuruları, firmanın katlanabilen telefon tasarımları üzerinde çalıştığını gösteriyor.

Başvurusu 5 Mart'ta yapılan patentler, yatay olarak katlanan kapaklı bir telefon tasarımını tarif ediyor. Ekranın üst ve alt kısmı farklı boyutlarda olduğundan, cihaz katlandığında ekranın alt kısmı görünür kalıyor. Tüm çizimlerdeki cihaz aynı ise, cihazın USB-C portuna, bir güç düğmesine ve ses düğmesine sahip olduğunu görüyoruz. Önde veya arkada herhangi bir parmak izi tarayıcısı görünmüyor. Bu nedenle tarayıcı, ekranın altında olabilir veya hiç eklenmemiş olabilir.

Cihazın kameraları biraz kafa karıştırıyor. Telefonu katladığınızda her yüzde bir çift kamera bulunuyor. Açtığınızda ise tüm kameralar aynı yöne bakıyor. Bu durumda öne bakan bir kamera kalmıyormuş gibi görünüyor. Kameralar kapağı açtığınızda farklı açılara bakacağından, cihazın son sürümünde bu şekilde bulunmayabilir.

Patentin en ilginç yanı, yatay olarak açılıp kapanması. Şimdiye kadar duyurulan telefonların tamamı, açıldığında telefondan tablete dönüşüyor. Bununla birlikte Samsung, Apple ve Motorola'nın tümünün yatay olarak açılıp kapanan bir telefon üzerinde çalıştıkları söyleniyor.

ZTE'nin Katlanan Telefon Fikri Göründü
Görsel: LetsGoDigital
Okuyucu Yorumları