Zuckerberg: Apple'ın umurunda değilsiniz...

Cook'un "müşteri değil, ürünsünüz" sözüne Facebook CEO'sundan zehir gibi bir cevap geldi!

Zuckerberg'ten Cook'a taş!

Tim Cook'un Facebook'un reklam ilkeleri hakkında yaptığı açıklamaların ardından Facebook CEO'su Mark Zuckerberg, üstüne düşen kısımla ilgili cevabını verdi.

Apple CEO'su geçtiğimiz aylarda yaptığı bir açıklamada "çevrimiçi bir hizmet ücretsiz ise, müşteri değilsinizdir. Ürünsünüzdür. Ancak biz Apple'da harika bir müşteri deneyimi için gizliliğinizi feda etmenizin gerekmediğine inanıyoruz" demişti. Zuckerberg, Time dergisinin bir röportajında Cook'a şu sözlerle cevap verdi:

"Bence bu çok saçma bir konsept. Yoksa Apple'a ödemede bulunduğunuz için, onlarla bir çeşit ortak olduğunuzu mu düşünüyorsunuz? Eğer böyle bir şey sözkonusu olsaydı, ürünleri çok daha ucuz olurdu!"

Röportaja göre Zuckerberg, bir milyar kullanıcı sayısıyla yetinmek niyetinde değil ve tüm insanları birbirine bağlamak istiyor. Zuckerberg'e göre bu iş, "ücret ödeyerek olmuyor".

Cook'un ilk açıklamaları ünlülerin fotoğraflarının internete sızmasıyla sonuçlanan iCloud saldırısının ardından gelmişti. Cook, aslında hedefine Google'ı almıştı ancak görünen o ki Apple CEO'sunun sözleri Zuckerberg'i de rahatsız etmiş.

Okuyucu Yorumları